Sanatın Kirli Yüzü Guggenheim Museum’da İfşa Edildi

İnşaat sektöründeki emek koşulları Guggenheim Museum'da protesto edildi.

Geçtiğimiz günlerde Manhattan’daki Guggenheim Museum ilginç bir protestoya sahne oldu. Yaklaşık 40 kadar eylemci sergi sırasında birdenbire pankartlarını açtı ve inşaat sektöründeki kirli emek sürecini ifşa etti. Guggenheim Museum’un Saadiyat Island’da inşa edilmekte olan Guggenheim Abu Dhabi projesindeki emek koşulları protesto edildi.

Yaklaşık 20 dakika süren eylemde “Guggenheim Abu Dhabi’yi kim inşa ediyor?” sorusunu akıllara nakşeden eylemciler sergi ziyaretçilerinden de destek gördü. Occupy Museums, Gulf Labor ve New Yorklu çeşitli aktivist grupların katılımıyla gerçekleşen eylemde, ağır ve insanlıkdışı şartlarda çalışmak zorunda bırakılan işçilerin küresel finans sisteminin kurbanı olduğu söylendi. Sadece Guggenheim için değil, Saadiyat Island’da devam etmekte olan Louvre markalı müzeler ve New York University’ye bağlı olan üniversite inşaatlarında çalışan işçilerin ve hatta Bangladeş, New York, Abu Dhabi gibi borç krizinin yoğun olduğu ülkelerde çalışan işçilerin ulusaşırı borç krizinin bir parçası haline gelmesi vurgulandı.

Sanat camiasının bu sistemin bir parçası olması da eleştirilirken eylemciler daha adil, insan haklarına saygılı, işçilerin çalışma koşulların gözardı etmeyen bir sanat dünyasının mümkün olduğunu haykırdı.

Etiketler

Bir yanıt yazın