Şan Tiyatrosu’nun Başına Gelenler ve Gelecekler

22 yıl önce yanan Şan Tiyatrosu'nun yerine yeni bir alışveriş merkezi yapılacak.

Ermeni Katolik Surp Agop Hastanesi Vakfı Yönetim Kurulu’nun kararıyla yanan tiyatronun yerine mimar Şefik Birkiye’nin şirketi olan Vizzion Europe tarafından Şan City adında bir alışveriş merkezi geliştiriliyor. Vakfa ait asanın içerisinde bulunan hastane ise kalacak sadece dış cephesi yenilenecek. Tiyatrodan geriye kalanlar geçtiğimiz Cuma günü yıkıldı.


Yıkım fotoğrafları, arsaya komşu bir evde oturan Esin Uslu tarafından çekildi.


Sabah gazetesinde yer alan habere göre vakıf yöneticilerinin yapılacak projeyle ilgili şu açıklaması şu şekilde: “Alışveriş merkezinin 107 bin metrekare kapalı alanı olacak. Merkezi Belçika’da bulunan Vizzion Europe grubunun bağlı şirketlerinden Şan Gayrimenkul AŞ ile yaptığımız anlaşma uyarınca vakfımıza ait çeşitli parseller üzerinde proje geliştirilmektedir. Proje basit bir alışveriş merkezi olacak. Şan Tiyatrosu’nun çok amaçlı salon olarak yeniden hayata geçirilmesi, yeni huzurevi yapılması ve bu yatırımları destekleyen lokanta, eğlence ve alışveriş mekanlarından oluşan projede 105 bin metrekare kapalı alan olacak. Ticari kompleks için 15 bin metrekare taban alanı öngörülüyor.” 

Şan City Hakkında

Projede ticari, kültürel, otel ve ofis fonksiyonları bulunuyor. Kamusal kültürel fonksiyonu (yeni tiyatro), etkinlik alanları, SPA, bahçe ile çevrili açık hava havuzu ve panoramik İstanbul manzarası projenin vaadettiklerinin bazıları. Bunun yanında bölgenin önemli bir ihtiyacı olan otopark sıkıntısı 6 katlı 1.600 araçlık park ile çözülecek.

Sonuçta yapılacak yeni proje, ne Şan Tiyatrosu’nu hatırlayanların özlemini ne de yaşayanların kamusal alan ihtiyacını karşılayacak.


Etiketler

Bir yanıt yazın