Samsun’un Tarihi Meydanı Gün Yüzüne Çıkıyor

Samsun'un en eski ve önemli ticaret ve yaşam merkezlerinden biri olan Saathane Meydanı, restorasyon ve rekreasyon projesiyle eski ihtişamına yeniden kavuşacak.

Samsun’da kent tarihinin ilk eserlerini gün ışığına çıkaracak, tarih ve kültür turizminin gelişmesine önemli katkılar sağlayacak Saathane Meydanı Projesi devam ediyor. Şuana kadar yıkılan iş yerleri ile yetinmeyeceklerini açıklayan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Büyük Cami ile Taşhan arasındaki tüm iş yerleri ile Saathane Kulesi yanındaki lokantaları da bedellerini ödeyip yıkarak projeyi genişleteceklerini belirtti. Bununla ilgili gerekli meclis kararını aldıklarını ifade eden Başkan Yılmaz, Samsun’un geçmişine ilişkin hatıraları ve eserleri de içine alan restorasyon ve rekreasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla Samsun’un saklı tarihi ve hatıraları ile yeniden buluşacağını söyledi.

Adını 19. yüzyılda inşa edilen Saat Kulesi’nden alan, içinde 500 yıllık Taşhan, 15.yüzyılda inşa edilen Şifa Hamamı, 1803’te hizmete açılan Süleyman Paşa Medresesi ve camiini de barındıran tarihi meydan, kentin tarih ve kültür turizmine katkı verecek bir hale getirilecek.

Tarih ve turizm alanı olacak

Restorasyon ve yeni peyzajla birlikte proje bittiğinde Saathane Meydanı’nın buram buram tarih kokacağını dile getiren Başkan Yılmaz, “Saathane önemli bir dönüşüm, kültür, tarihle bütünleşme, modernizasyon projesidir. Şehrin önündeki bir çirkinliğin ortadan kaldırılması şehir için önemli yer teşkil ediyor. Samsun’un vizyon projelerinden birisidir. Bu sebeple projeye büyük önem veriyoruz. Burayı Samsun’a yakışan, Samsun’u temsil edebilecek bir tarih ve turizm alanı haline getireceğiz. Bu tarihi dokuyu, şehrimizin bu önemli merkezini kamu yararı da göz önünde bulundurularak tüm Samsun’a kazandıracağız. Bu sene sonunda burası tüm Samsun’un gurur duyacağı, hepimizin yüz akı olan, şehrin gülen yüzü olacak bir yer haline gelecek” ifadelerini kullandı.

Etiketler

Bir yanıt yazın