Roman Vatandaşlar TOKİ Mağduru

Samsun’un Canik ilçesinde TOKİ ve Samsun Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile yapılan konutlara, sahip oldukları arazi karşılığında yerleştirilen Roman vatandaşlar 5 yıldır mağdur edildiklerini söyledi.

Kalitesiz malzeme ve işçilik nedeniyle kısa sürede dökülmeye başlayan binalarda oturan Karadeniz Roman Federasyonu Başkan Yardımcısı Mehmet Kayacık, “Tuvalet ve banyoya bile şemsiye ile giriyoruz. Tepemizden pislik ve lağım suları akıyor” dedi.

Karadeniz Roman Federasyonu Başkan Yardımcısı Mehmet Kayacık, konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Canik ilçesinde sahip olduğumuz araziler, toplu konutlara yerleştirilmemiz gerekçesiyle bizden tehdit ve baskı ile alındı. TOKİ ve Samsun Büyükşehir Belediyesi iş birliği ile yapılan konutlara yerleştirildik. Bu konutlar son derece kötü malzeme ile yapıldı, neredeyse dökülüyor. Sürdürdüğümüz hukuksal mücadelede görevlendirilen bilirkişi heyeti, konutların beşinci sınıf malzeme ile yapıldığını belirtti. Sürdüğümüz hukuksal mücadelede iyi gelişmeler var. Biz 5 yıldır mağduruz. Konutlar dökülüyor, tuvalet ve banyoya şemsiye ile giriyoruz” diye konuştu.

Etiketler

Bir yanıt yazın