Roberto Burle Marx’a Adanmış En Büyük Sergi

2019 yazında, New York Botanik Bahçesi'nde Brezilyalı peyzaj mimarı Roberto Burle Marx'ın hayatını ve çalışmalarını konu alan büyük bir sergi açıldı.

Roberto Burle Marx 80’lerde evinde resim yaparken. Fotoğraf: New York Botanik Bahçesi

“Brazilian Modern: The Living Art of Roberto Burle Marx” ismini taşıyan, 29 Eylül 2019’a kadar açık kalacak olan sergi, 20. yüzyılın en önemli Brezilyalı sanatçılarından biri olan Marx’ın bitki keşif, koruma ve bahçe tasarımına olan katkılarını gözler önüne seriyor.

New York Botanik Bahçesi’nde şimdiye kadar açılan en büyük botanik sergisinde, Burle Marx’ın yemyeşil bahçelerini renkli resimler, çizimler ve tekstil malzemeleri ile birleştirerek kendisinin sanatsal pratiği ile çevreye olan adanmışlığını ortaya çıkarıyor.

Burle Marx’ın çırağı olan Raymond Jungles, New York Botanik Bahçesi’nin sera kısmının bir bölümünde “Modernist Garden”, seranın mevsimlik sergi galerisinde bir “Explorer’s Garden” ve seranın Hardy Avlusu’nda bir “Water Garden” tasarlamış.

Modernist Garden

“Modernist Garden”da, SãoPaulo’daki Banco Safra Genel Merkezindeki Burle Marx tasarımına vurgu yapan çarpıcı bir desene sahip patika; “Explorer’s Garden”da Burle Marx’ın favorileri arasında olan tropik yağmur ormanı bitkileri bulunurken “Water Garden”da, Burle Marx’ın Brezilya ve ötesindeki tasarımlarındaki bitki kullanımına değiniliyor.

Mineral Roof Garden. Banco Safra Genel Merkezi için yaptığı tasarım.

Explorer’s Garden

Roberto Burle Marx ve Tropikal Modernizm
“Peyzaj Mimarlığı’nın Öncüleri” dosyamız kapsamında, Roberto Burle Marx’ın eserlerini incelediğimiz habere buradan ulaşabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın