RAF’ın Mayıs Sayısını Gördünüz Mü?

Türkiye'nin Ürün Dergisi RAF'ın 56. sayısı olan Mayıs sayısı, ilk kez yayınlanan ürün tanıtımları ve proje sayfasıyla dikkat çekiyor.

RAF Ürün Dergisi’nde bu ay Yakup Hazan Mimarlık tarafından tasarlanan İzmir Adnan Menderes Havalimanı yeni İç Hatlar Terminali projesi tanıtılıyor. 2015’in kapak tasarımcıları teması olan “Yarışmacı Mimarlar” arasından Sıddık Güvendi ise kapak tasarımının sahibi.

Sıddık Güvendi, Mayıs Kapağını Tasarladı

Sıddık Güvendi, 2003 yılında girdiği Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü’nden 2007 yılında mezun oldu. Katıldığı çeşitli öğrenci yarışmalarının yanı sıra Usta Mimarlar Tasarım Atölyesi bünyesinde ulusal ve uluslararası mimari proje yarışmalarında yardımcı mimar olarak görev yaptı ve çeşitli ödüller kazandı. Çalışmalarını Tuna Han Koç ile birlikte kurduğu Kolektif Mimarlar Tasarım Atölyesi bünyesinde sürdürüyor.

Yakup Hazan Mimarlık’ın Tasarımı “İzmir Adnan Menderes Havalimanı Yeni İç Hatlar Terminali” Proje Bölümü’nde Tanıtıldı

Türkiye’nin en büyük iç hatlar terminali olan yapının ana tasarım fikri açık mekanlar üzerine kuruldu. Kara tarafı ve hava tarafı arasındaki tüm görsel engeller kaldırıldı ve kara tarafından hava tarafı, hava tarafından da kara tarafının görülmesi sağlandı. Kara ve hava tarafı arasına galeri ve açık hava ile direkt ilişkili asma bahçeler yerleştirildi. Tasarımda bulunan tonozun taşıyıcı fil ayakları aynı zamanda ticari mekan fonksiyonu taşımaktadır. Projede VIP’den başlayan ve dış hatlara kadar uzanan galeri içerisinde devam eden bir uçan yol önerildi. Kullanıcılar bu yolu kullanarak golf araçları ile bir taraftan diğer tarafa zaman kaybetmeden ulaşıyorlar.

Gelecek Proje Dosyası: ESAS Aeropark

Topografyaya uyumla, yapı biri dokuz diğeri yedi katlı olmak üzere, birlikte çalışan iki ayrı bloktan oluşuyor. Ofis ve konut katlarının yanı sıra, binanın girişinde yer alan, Pegasus Hava Yolları’na ait ana ofise sokak seviyesinde doğrudan giriş sağlanıyor. Esas Holding’e ait ofislerin yer aldığı bloğun üst katlarında, özellikle havayolu profesyonelinin uzun süreli ikametine ve daha kısa süreli ziyaretçi konaklamasına uygun, 60 ile 120 metrekare arasında değişen konut birimleri tasarlandı. Bu binaya paralel olarak yükselen diğer blok ise kiralanabilir ofis alanı olarak planlandı ve tamamlanmasından itibaren telekomünikasyon şirketi Netas tarafından kiralandı.

RAF Ürün Dergisi’nin içeriğine www.raf.com.tr adresinden ulaşabilir, RAF 56 Mayıs Sayısı’ndaki yeni malzemeleri ve özelliklerini inceleyebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın