Prof. Dr. Nur Çağlar Avrupa Mimarlık Eğitimi Derneği (EAAE)’nin Genel Konsey Üyeliğine Seçildi

Prof. Dr. Nur Çağlar European Association for Architectural Education/Avrupa Mimarlık Eğitimi Derneği (EAAE)’nin Genel Konsey üyeliğine seçildi.

TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölüm Başkanı Prof.Dr. Nur Çağlar, Belçika’nın Leuven kentinde 15 Haziran 2013 de yapılan Genel Kurulda AEEA Genel Konseyine seçildi. Prof.Dr. Nur Çağlar 40 yıla yaklaşan çalışma süresi içinde AEEA Genel Konseyine (Yönetim Kurulu) seçilen ilk Türk üye oldu.  

EAAE Avrupa Mimarlık Eğitimi Derneğinin aralarında Türkiye’den 9 mimarlık okulunun da yer aldığı Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden 140 mimarlık okulu üyesi bulunmakta.

Kar amacı gütmeyen bir sivil toplum örgütü olan EAAE mimarlık eğitimi ve araştırmaları alanında düşünce ve bilgi alışverişi sağlanması, mimarlık eğitimi ve okulları bilgi tabanı oluşturulması, mimarlık ve kentsel tasarım eğitimi niteliğini arttırma çalışmalarının yanı sıra dünyada mimarlık ve eğitimi gündemini izleyerek ortak politikalar üretmekte ve mimarlık meslek ve eğitim alanı işbirliğinin güçlendirilmesinde çeşitli eylemler gerçekleştirmekte. Merkezi Belçika’da bulunan EAAE’nin kurumsal dili İngilizce ve Fransızcadır.

Kurulduğu 1975 yılından bu yana EAAE mimarlığın eğitim pratiği içinde olanlar kadar devlet kurumları için oldukça önemli bir kurum halinde geldi. Günümüzde üye okulların yanı sıra Avrupa çapında 5000 öğretim üyesiyle, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerinde 120.000 öğrenciyi temsil eden EAAE Avrupa ve dünyadaki diğer tüm mimarlık meslek ve eğitim örgüt ve kurumlarıyla işbirliği ve çalışma ortaklığını sürdürmekte.

2012 yılında AEEA üyeliğine kabul edilen TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü AEEA’nin de paydaşları arasında bulunduğu Erasmus Lifelong Learning/ Hayatboyu Öğrenme Programı tarafından desteklenen European Network of Heads of Schools of Architecture /Avrupa Mimarlık Okulları Bölüm Başkanları Ağı ENHSA projesinde de paydaş kurum olarak yer almakta ve Mimarlık Bölüm Başkanı Prof.Dr. Nur Çağlar tarafından temsil edilmekte.

Etiketler

Bir yanıt yazın