Portekiz Kırsalında Bir Tatil Kompleksi

(I)DA Arquitectos tarafından Portekiz Odemira'da tasarlanan bir tatil kompleksi projesi.

Portekizli mimarlık ofisi (I)DA Arquitectos tarafından tasarlanan turizm kompleksi bir tatil evi, misafirhane ve bekçi kulübesinden oluşuyor. Kırsal alanda 820 m²’lik alan üzerine konumlanan tasarımda, arazinin eğimli olması sebebiyle kimi zaman yerin altına gömülmüş bir form ortaya çıkıyor.

Arazideki eski yapı stoğunu yenileyerek elde ettikleri projede orijinal bina genişletilerek yeni tatil evi yaratılmış ve eklenen ince uzun bir yapıyla ise dışarıdan misafirler için kiralanabilir 6 yeni oda oluşturulmuş.

L biçimindeki proje yapıların çevredeki yeşil alan manzarasına hakim olabilmesine imkan verirken çatılarda yaratılan teraslarla kullanıcılar için güneşlenme ve seyir alanları oluşturulmuş.

Tatil kompleksinde tasarlanan bir başka yapı ise girişte yer alan küçük bir bekçi kulübesi. 8.40×8.40m boyutlarında küp biçimindeki yapıda oluşturulan iki açıklık sayesinde güvenlik görevlilerine hem kompleksin içerisini hem de park alanı ve meyve bahçelerini kontrol edebilmeleri için uygun ortam sunulmuş.

Etiketler

Bir yanıt yazın