“Parsel Dışına Çıktığımız Zaman Tasarım Hizmeti Bitiyor ve Gelişigüzel Kentlerimiz Oluşuyor”

Metin Kılıç ve Dürrin Süer, “Kalebodur’la Mimarlar Konuşuyor” söyleşi dizisinde Celal Abdi Güzer’in sorularını yanıtlıyorlar, İzmir’deki mimarlık ortamını değerlendiriyorlar.

Kalebodurla Mimarlar Konuşuyor söyleşi dizisinde Celal Abdi Güzerin konuğu olan Metin Kılıç ve Dürrin Süer, tasarım ve uygulama alanlarındaki çalışmalarını, mimarlık ortamındaki gelişmeleri ve İzmir’deki kentsel ölçekte projeleri değerlendiriyorlar.

Kılıç ve Süer’in projelerinin kendi içinde dil sürekliliği olduğunu belirten Güzer, konuklarına mimarlık ortamında farklılaştıkları ve özgünleştikleri noktaları soruyor. Dürrin Süer, ofiste yürütülen çalışmaların kapsamını ve İzmir’deki mimari tasarım yaklaşımını açıklıyor.

Modernist ekolün öğrencileri olmamıza rağmen bağlamsal, yere ait değerlerin daha dert edinildiği, yaptığımız tasarımlarla bunları tümüyle değiştirecek değil belki de, daha temkinli, daha o koşullar içinde var olmaya çalışan bir yaklaşımla düşündüğümüzü ve ürettiğimizi söyleyebilirim. Yalnızca belli bir sermayeye iş yapan bir ticari ofis olmanın ötesinde, yarışmalarla ilgilenmek, mimarlık örgütlenmelerinin içinde yer almak, sosyal sorumluluk projelerine mimarlıkla ilgili destek olmak gibi şeyler hem deneyimi, bilgiyi edinmeyi sağlıyor hem de görünürlüğü sağlıyor diye düşünüyorum.

Etiketler

Bir yanıt yazın