‘Özel Havaray’a Bakanlıktan Plan

Sarıyer’deki “Vadistanbul” projesine giriş ve çıkış verilen özel havarayın imar planlarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaparak askıya çıkardı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı’nın ortaklığıyla yapılan Sarıyer’deki “Vadistanbul” projesine giriş ve çıkış verilen özel havarayın imar planlarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaparak askıya çıkardı. Türkiye’nin ilk özel havarayı olarak nitelendirilen raylı sistemi Artaş İnşaat, Aydınlı Grup ve İnvest İnşaat ortaklığı yapacaktı. Ancak Aydınlı Grup, geçen aylarda Artaş ve İnvest İnşaat firmalarının ortaklığıyla devam eden Vadistanbul’dan çekildiğini açıklamıştı.

İlk önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan ‘Vadi İstanbul’ projesindeki alışveriş merkezi, Arena Stadı’nın yanındaki metro hattına 750 metrelik özel havaray projesi İBB Meclisi’ne geçen yıl geldi. Türkiye’de ilk kez özel girişim tarafından yaptırılıp İBB’ye devredilecek havaray projesi mecliste büyük tartışma yaratmıştı. 7.5 milyon TL’yi mal olacak projeyi CHP’li Meclis üyesi Hüseyin Sağ eleştirerek, “Meclis Kadir Topbaş’ın damadına mı çalışıyor” diye sormuştu. Proje CHP’li meclis üyelerinin “ret” oyuna karşın AKP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edilmişti. Havaraya ilişkin imar planları dün bakanlıkta askıya çıkarıldı. Plana göre havaray finüküler şeklinde çalışacak. Havaray için 2 adet istasyon düşünüldü. Biri Cendere Vadisi istasyonu diğeri ise Seyrantepe İstasyonu. Cendere Vadisi istasyonu viyadükle Vadiistanbul AVM’sine 2. katından bağlanarak hem caddeye hem de AVM’ye giriş çıkış verilecek.

Aydınlı çekilmişti

Ayazağa bölgesinde Vadistanbul’un 3 etaptan oluşan projeleri yer alıyor. Aydınlı Grup, geçen aylarda Artaş ve İnvest İnşaat firmalarının ortaklığıyla devam eden Vadistanbul’dan çekildiğini, “Aydınlı Grup ‘gördüğü lüzum üzerine’ proje ortaklığından ayrılmıştır” şeklineki açıklamasıyla yapmıştı.

Etiketler

Bir yanıt yazın