Oyuncak Bloklar ile Pritzker’in Otuz Dokuz Yılı

Andrea Stinga'nın My First Pritzker adlı animasyon çalışmasında Pritzker ödüllü mimarların eserleri, oyuncak bloklar kullanılarak yeniden yorumlanıyor.

Kırk ayrı ödül sahibine ait kırk yapı ile, Barselonalı mimar ve hareket tasarımcısı Stinga, bizleri mimarlık tarihinde otuz dokuz yıllık bir yolculuğa çıkarıyor. 

Animasyon aracılığı ile basit, saf ve eğlenceli çözümler bularak “mimarlığın güzel karmaşasını” açıklamaya karşı büyük bir tutku duyduğunu anlatan Stinga, seçtiği eserlerin kolayca tanınabilmesi için ikonik ve sentetik bir yöntem ile bu tahta şekilleri kullandığını ifade etti.

(Video), bu inanılmaz ödülün tüm kazananlarının bir listesini yapma fikri ile birkaç yıl önce kişisel bir proje olarak başladı. Araştırmalar süresince IM Pei’nin Emerson Müzesi, Sverre Fehn’in Nordic Villa’sı, Christian de Portzamparc’ın Lüksemburg Filarmoni Binası ve RCR Arquitectes’in Pierre Soulages Müzesi gibi inanılmaz mimarların müthiş çalışmalarını tanımış oldum.

Kısa ve orijinal bir şekilde Pritzker’in otuz dokuz yılını özetleyen Stinga, bu çalışmasının herhangi bir mimarın ya da mimarlık öğrencisinin bilmesi gereken çok değerli bilgileri barındırdığını söylüyor.

Umarım bu video, bu bilgilerin dünyanın dört bir yanına yayılmasına yardımcı olur ve farklı alan ve meslekten birçok insan tarafından izlenir.

Etiketler

Bir yanıt yazın