Otoyol Altı Geçici Performans Alanı

"Folly for a Flyover", Londra Hackney Wick'te otoyolun işlevsiz durumdaki alt kısmını bir sanat mekanına ve kamusal alana dönüştürme projesi. Assemble'ın tasarladığı, gönüllüler tarafından inşa edilen proje 2011 yılında 9 hafta boyunca açık kaldı.

Folly, Create Festival ve Barbican Arts Centre’ın gibi şehir çapındaki kurumlarla ve sayısız yerel organizasyonlarla ve işletmelerle iş birliği halinde Assemble’ın küratörlüğünü yaptığı kapsamlı bir sinema, performans ve oyun programına ev sahipliği yaptı. 

Açık kaldığı dokuz hafta boyunca mekanda, Londra’nın dört bir yanından 40.000 yerel sakin, sanatçı ve ziyaretçi geldi; müzik yaptı, yemek yedi; atölyeler düzenledi, toplantılar yaptı ve tiyatro izledi.

Folly, gün boyunca tekne gezisine çıkanlar için kafe olarak hizmet verirken, geceleri merdivenler performansları izlemeye gelenler tarafından doldu taştı.

“Folly for a Flyover”, gönüllülerden oluşan bir ekip tarafından, geri kazanılan ve bağışlanan materyaller kullanılarak 1 ayda inşa edildi.

Yapımında, inşaat iskeleleri tarafından desteklenen kil ve ahşaptan tuğlalar kullanıldı. Kullanılan malzemeler ile Hackney Wick’teki kırmızı tuğlalı binalara atıfta bulunan bina, bölgenin geçmişinin bir parçası gibi duruyordu.

Assemble Konferansı

Assemble’ın kurucu üyelerinden Maria Lisogorskaya ve Louis Schulz Herkes İçin Mimarlık ile beraber yürütecekleri 2 günlük atölye çalışmasının ardından 12 Mayıs tarihinde saat 13:00’da 41. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul kapsamında bir de konferans verecek. Etkinliğe katılmak için http://www.yapifuariistanbul.com/tr-TR/visitor/yapi-turkeybuild-online-registration.aspx adresinden 41. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul kayıt olunması zorunlu. Fuar kapsamında düzenlenen etkinlikler ile ilgili http://www.yapifuariistanbul.com/tr-TR/Etkinlikler/landing.aspx adresinden detaylı bilgi alınabilir. 

Etiketler

Bir yanıt yazın