“Ortak Aklın Harekete Geçirilmesi Noktasında Sivil İnisiyatifi Kanaat Önderi Olarak Kabul Ettik”

Masa Dağı'nda 200 dönümlük alanı kapsayan Odak Yapı Mimari ve Çevre Düzenleme Fikir Projesi Yarışması'nda dereceye giren eserlerin sahiplerine ödülleri verildi.

Kepez Belediyesi’nin, Mimarlar Odası Antalya Şubesi koordinasyonunda düzenlediği fikir proje yarışmasının kolokyumu ve ödül töreni Erdem Beyazıt Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Törene Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, belediye başkan yardımcıları Sebahat Adanır, Mustafa Özsoy, Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Osman Aydın, İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Cem Oğuz, Peyzaj Mimarları Odası Antalya Şube Başkanı Keziban Arıcan ile yarışmada ödül alan isimler katıldı.

“Sivil İnisiyatifi Kanaat Önderi Olarak Gördük”

Jüri üyelerinin ve yarışmada yer alan tasarımlarda imzası bulunan isimlerin projelerle ilgili görüşlerini dile getirmesinden sonra kürsüye gelen Başkan Hakan Tütüncü, “7 yıllık belediyeciliğimizde meslek odaları ve sivil inisiyatifle birlikte, beraber önemli kararları oluştururken ortak aklın harekete geçirilmesi noktasında sivil inisiyatifi adeta kanaat önderleri olarak kabul ettik.” dedi.

“1. Olan Projeyi Uyguluyoruz “

Başkan Tütüncü, sivil inisiyatifle önemli işlere imza atmaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Aslında yönetenlerle, sivil toplum kuruluşları arasında olması gerekeni yaptığımız kanaatindeyim. Daha evvel de güzel bir mimarlık yarışması neticesinde oluşturduğumuz eserler vardı. Yarışmada birinci eserler sadece proje aşamasında kalmadı. Bu projeleri hayata da geçirdik. Şehrin ortak noktaları üzerinde de bu alanı nasıl kullanabiliriz anlamında birçok çalışmayı gerçekleştirdik. “

Projeler Kitaplaştırılacak

Tütüncü, odak yapı proje yarışmasında da yapacakları eserle ilgili ortak aklın uzmanlarının düşüncelerini görmek istediklerini kaydederek, “Yarışma ortak akılları harmanlamaya ve jürimiz marifetiyle süzgeçten geçirmeye dönüktü. Jürinin içerisinde danışman jüri üyesi olarak eserler sergilenmeye başlayınca inceleme imkanım oldu. Çok farklı tasarımlar meydana getirilmişti. Bu tasarımları kitaplaştırarak, yarışmayı tarihe düşülmüş bir not haline getirmek istiyoruz.”

Kepez’e İsmi Gibi Simge

Antalya kent merkezinin kuş bakışı gören Masa Dağı’na kazandırılacak olan simge eser için düzenlenen ulusal fikir proje yarışmasında Kepez isminin anlamlarından biri olan taç şeklinde tasarlanan eser 1. olmuştu.

Odak yapı ile kültür ve doğa parkı, Çankaya Mahallesi sınırlarındaki kent merkezinin ve Antalya Körfezi’nin kuş bakışı görüldüğü 200 dönümlük alana inşa edilecek. Yarışmada 1. olan eser de Kepez isminin anlamlarımdan biri olan taç şeklinde tasarlandı. Simge yapıda restoran, kafetarya, sergi alanları, ve seyir terasları olacak. Kültür ve doğa parkında ise su havuzları, yürüyüş parkurlu, spor alanları yer alacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın