OMA’nın Guggenheim’dan Esinlenen Projesi Miami’de Yükseliyor

OMA'nın Frank Lloyd Wright'ın ikonik Guggenheim Müzesi'nden ilham alarak tasarladığı Faena Forum inşaat aşamasında.

İnşaat aşamasında olan OMA’nın Miami’deki projesi Faena Forum kültür merkezi binasının şantiye görüntüleri paylaşıldı. Projenin, ölçeği ve ayırt edici formu ile bir açıdan Frank Lloyd Wright’ın ikonik Guggenheim Müzesi’nden ilham aldığı belirtiliyor.

Exterior of the nearly finished Faena Forum, a new visual and performing art center in Miami Beach by OMA. #abmb #designmiami

alangbrake (@alangbrake) tarafından paylaşılan bir fotoğraf (3 Ara 2015, 09:57 PST)

Yaklaşık 4000 metrekarelik alana sahip olan, yuvarlak formuyla öne çıkan yapı, dikdörtgen bina ile silindirik salonun birleşiminden oluşuyor.

Tamamlandığında çeşitli performanslara, konferanslara, etkinliklere ve sergilere ev sahipliği yapması planlanan yapı mimarlar tarafından bir “kültür makinesi” olarak tanımlanıyor.

Beton cephe, ziyaretçiler için korunaklı bir alan yaratarak girişin üzerindeki sundurmaya yapısal destek sağlıyor.

Yapıyı çevreleyen, ağaç yapraklarını andıran açılı pencerelerin yerleştirilmesinde ise yuvarlak hacme sahip salonun içerisinde bölgedeki diğer binalarla görsel bir ilişki kurma amacı etkili olmuş.

Yapı aynı zamanda bölgenin fırtınalı iklim koşullarına dayanıklı olacak şekilde tasarlanmış.

Henüz kabuğu ortaya çıkmış olan kültür merkezinin, 2016 yılı içinde tamamlanarak açılması planlanıyor.

Etiketler

1 Yorum

  • baran-uyan1 says:

    Geçen hafta bir kaç kere önünden geçtim, Art Deco bölgesinde bulunan binanın tüm süslü açıklamalar bir yana çevresi ile ilişkisini kısaca Miami’de yeni bir plastik yapı olarak tanımlayabiliriz. Çevresi ile uyum amaçlanmamış ama ilginç bir yapı olmuş. Büyüklük proporsyon v.b.olarak Guggenheim’e benzese de sadece bir kabuk tasarımı yapıldığı için dışta hiç bir ifadesi olmadığını pek ala söyleyebilirim.

Bir yanıt yazın