OMA, New York’taki New Museum’a Ek Bina Tasarlıyor

OMA'nın New Museum'a tasarlayacağı ek bina ziyaretçiler için daha geniş alanlar sunacak.

OMA’nın New York’taki şubesi, SANAA’nın tasarladığı ve 2007’de tamamlanan New Museum’un yanına yapılacak ek binası için seçildi.

2008’de kurumun satın aldığı, müzeye bitişik mülkte OMA’nın tasarlayacağı yeni müzenin projesi çarşamba günü açıklanacak. Proje, OMA’nın New York City’taki ilk kamusal projesi olacak.

Müze müdürü bu yeni proje hakkında şunları söyledi: “Rem’in eserlerine ve ofisine uzun zamandır hayranım. O bir düşünür, bir şehirci ve New York hakkında birçok insandan daha fazla düşünüyor. Şehrin tam kalbine dokunmayı da çok iyi biliyor. Ve o aynı zamanda bir fütürist. ‘Yeni’ hakkında söylecek çok sözü var.”

Müzenin SANAA tarafından tasarlanan binasına bağlanacak olan yeni proje, müzenin galeri alanlarını genişletecek ve kullanım alanlarını yaklaşık iki katına çıkaracak. Kullanım alanının artırılması ve müzenin daha deneysel programlar için bir kuluçka makinesi gibi çalışmasına olanak sağlayacak.

OMA’nın ilavesi, müzenin orijinal binasını onurlandırmak için yapılacak. Ancak müze müdürü kendi kimliğine sahip olan ve kurumun kampüsünü genişletmeyi hedefleyen bir proje istediklerini belirtti ve mevcut binaya atıfta bulunarak şunları ekledi: “Müzenin misyonunu çok güzel gösteren bir ikonik görüntüye sahibiz. Ve bu tekrarlamak isteyeceğimiz bir şey değil.”

Yeni müze binasının 2019 yılında tamamlanması bekleniyor.

New Museum

Etiketler

Bir yanıt yazın