Öğrencilerden Evsizlik Sorununa Yaratıcı Çözümler

“Homeless Studio” mimarlığın evsizliğe nasıl çözüm üretebileceğini keşfederken Los Angeles'ın en savunmasız kesimi için yenilikçi tasarımlar üretiyor.

Güney Kaliforniya Üniversitesi Mimarlık Okulu, Los Angeles’ta yükselen evsizlik sorununa çözüm üretmek adına mimarlığın rolünün algılanabilmesi için Homeless Studio’yu yarattı.

Kar amacı gütmeyen mimari tasarım grubu Madworkshop ile birlikte 4. sınıflar için geliştirilen stüdyo kapsamında 14 öğrenci, evsizlik ile ilgili çözümler üretti. Bu stüdyoda öğrencilerden geçici, hareket ettirilebilen, genişleyebilen yapılardan oluşan ve aynı zamanda devlet tarafından gelebilecek baskılara da karşılık verebilecek yapılar tasarlamaları beklendi.

Bu çalışmalar, problemlerin net bir şekilde anlaşılabildiği ve etkili çözümlerin oluşturulabildiği pratiğe dayanan yaklaşımları içeriyor. USC’den Sofia Borges stüdyoyla ilgili şunları söylüyor: “Bu, uzaktan yapılabilecek bir iş değil. Nasıl bir deneyim olduğunu anladığınızı sanabilirsiniz ancak oraya gidip yaşam alanını görene kadar merhametli bir çözüm üretemezsiniz”.

Öğrencilerin projeleri geniş çaplı ve orijinal. Katılımcılardan ikisi Jeremy Carman ve Jayson Champlain, fiberglas kaplı, daha geniş uyuma ve depo alanı oluşturmak üzere dışarıya açılabilen bir yapı inşa etti. Alexxa Soloman, Maria Ceja ve Belinda Park ise sokaklarda halihazırda kullanılan, çöpe atılmış malzemeler, kontraplak parçaları, geri dönüşümlü IKEA rafları gibi malzemeleri kullandılar. Her öğrencinin tasarımı kolaylıkla kurulabilecek, kullanıcının güvenliğini ve mahremiyetini sağlayacak şekilde oluşturuldu.

Stüdyo Aralık ayında tamamlanacak ve öğrenciler bitmiş yapılarını şehirdeki evsiz insanlara dağıtacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın