Öğrenciler Haydarpaşa İçin Düşündü, Serbest Mimarlar Ödüllendirdi

İstanbul Serbest Mimarlar Derneği’nin, mimarlık öğrencilerini tartışmaya, düşünce üretmeye ve bu süreçlerde etkin olarak rol almaya davet ettiği SOS İstanbul yarışmasının altıncısı sonuçlandı.

Düzenli olarak organize edilen SOS İstanbul Mimarlık Öğrencilerine Açık Fikir Projesi Yarışması’nın bu seneki konusu, hala belirsizliğini koruyan Kadıköy-Üsküdar arasındaki Haydarpaşa Bölgesi olarak belirlenmişti.

Ana amaç, söz konusu bölgede, kamusal alan ve mekân üretimine odaklandığı yarışma sonucunda katılımcılardan projenin tarafları konusunda modeller üretmeleri, bunlar arasındaki dengeleri tanımlamaları, ayrıntılı hale getirmeleri ve ilişkilerle ilgili örüntüleri oluşturmalarıydı.

Mayıs ayı başında duyurulan Haydarpaşa ve çevresi için alternatif öneriler konulu yarışmaya, öğrenciler 32 ayrı proje ile katıldı. Bünyamin Derman’ın başkanlığında toplanan ve Yavuz Selim Sepin, Alişan Çırakoğlu, Sibel Dalokay Bozer, Hakan Demirel, Yılmaz Kuyumcu ve Mehmet Ocakçı’dan oluşan jüri, 7 Kasım’da Yapı Endüstri Merkezi’nde yaptığı toplantı ile ödül kategorilerine layık buldukları projeleri belirlediler.

Bu yılki yarışmada 1.’lik ödülü 5.000 TL, 2.’lik ödülü 4.000 TL 3.’lük ödülü 3.000 TL ve toplamda 5 adet olan mansiyonların her birine 2.000 TL olarak belirlendi. Ayrıca yarışmada birinci olan proje sahipleri özel ödül olarak 3.000€ bedelli Interrail ile “Avrupa Gezisi” kazandı.

Jürinin değerlendirmesi sonucunda birincilik ödülünü İTÜ Mimarlık Fakültesi’nden Başak Bilge Akçaoğlu, Gözde Çelebi ve Cafer Kutru’nun oluşturduğu ekip kazandı.

Yarışmanın kolokyumu ve ödül töreni 18 Kasım 2015 tarihinde 17:00’de İTÜ Mimarlık Fakültesi’nde yapılacak. Jüri üyelerinin ve yarışmacıların katılımı ile iki saat sürmesi beklenen ödül töreni ve kolokyumun ardından katılan projelerden oluşan sergi yine İTÜ Mimarlık Fakültesi’nde izleyicilere açılacak.

SOS İstanbul 2015 Kazanan Ekipleri

  • 1. ödül: 19 no’lu ve 76312 rumuzlu proje ile Başak Bilge Akçaoğlu (İTÜ), Gözde Çelebi (İTÜ), Cafer Kutru (İTÜ)
  • 2. ödül: 4 no’lu ve 21547 rumuzlu proje ile Cansu Kaçar (İTÜ), Ayşe Merve Çilingir (İTÜ), Serdar Ayvaz (İTÜ), Selin Sevim (İTÜ)
  • 3. ödül: 25 no’lu ve 64183 rumuzlu proje ile Meriç Arslanoğlu (İTÜ), Ezgi Mutluer (İTÜ), Melike Yetim (İTÜ)

 

Mansiyonlar

  • 8 no’lu ve 71426 rumuzlu proje ile Gencay Çubuk (İTÜ)
  • 9 sıra no ve 23897 rumuzlu proje ile Begüm Samancı (YTÜ)
  • 12 sıra no ve 80102 rumuzlu proje ile Onur Karadeniz (İTÜ)
  • 15 sıra no ve 35721 rumuzlu proje ile Yılmaz Babür Tüzer (İTÜ), Erkan Akan (İTÜ)
  • 18 sıra no ve 37905 rumuzlu proje ile Emirhan Altuner (İTÜ), Pelin Arabacıoğlu (İTÜ)
Etiketler

Bir yanıt yazın