Öğrenci İşi: Strawderi

Mimarlık 3.sınıf öğrencisi Mert Başbuğ ve Hukuk 1. sınıf öğrencisi Çağla Önderoğlu, deriden cüzdan, çanta, kalemlik, defter üretiyor.

İkili tasarladıkları ve diktikleri ürünlerini instagram hesaplarında ve bloglarında paylaşıyorlar.

Mert Başbuğ, üretim hikayelerini şöyle anlatıyor:

İki sene önce hobi amacıyla araştırmaya başladım. Hangi malzemeler ne şekilde kullanılıyor bunu öğrendim. Piyasadaki ürün modellerini araştırdım, kendi ihtiyaçlarıma göre cüzdan, kalemlik, defter, çanta yapmaya çalıştım. İlk olarak eskizlerini yaptım. Emin olduğum modelleri teknik resim yöntemiyle ölçülendirerek çizdim. Detay çözümlerini yaptım. Boyut, kullanım ve malzeme ilişkisini aylar süren denemeler sonucunda kavradım. Daha sonra Çağla (Önderoğlu) da dahil oldu ve beraber yapmaya başladık. Çevreden gelen olumlu tepki ve talepler sonucunda instagram hesabı (strawderi) açtık. Yaptığımız ürünleri fotoğraflayıp yayınlamaya başladık, 7-8 aydır da aktif olarak yeni modeller deneyip satışını gerçekleştiriyoruz.

Deriyi tabaka halinde alıyoruz, tasarladığımız boyutlara göre parçalar halinde kesiyoruz, saraç yöntemi denilen yöntem ile de dikiyoruz. Başından sonuna kadar el emeği olarak yapılmış ve ondan öncesinde de üzerine düşünülmüş bir ürün ortaya çıkıyor sonuç olarak.

Amacımız: sade, dayanıklı ve işlevsel ürünler tasarlamak. Günümüzde tek tip ürünler yapılıyor ve kullanıcıları dinlenmiyor. Bizimle iletişime geçen insanların isteklerini de yapmaya çalışıyoruz. İstediğimiz her şeyi yapıp deneme fırsatımız oluyor. Ayrıca mimarlık eğitimi almak istememdeki en büyük sebeplerden birisi de aldığım eğitimin sadece okulla sınırlı kalmaması ve hayatımın farklı alanlarında da kullanmak istemem.

Etiketler

Bir yanıt yazın