Niemeyer’in Son Eskizlerinden Biri Almanya’da Hayat Buluyor

2012 senesinde aramızdan ayrılan ünlü mimar Oscar Niemeyer’in vefatından önce tamamlamış olduğu son eskiz çalışmalarından biri, Leipzig’deki bir fabrika binasında hayat bulacak. Projenin açılışının, önümüzdeki Mart ayında yapılması bekleniyor.

Vinç imalatı yapan Kirow Leipzig firması, Leipzig’deki ana tesis binasına dahil edilebilecek, içinde bir kafe – bar bulunduracak yeni bir ek yapı tasarlaması için 2011 senesinde Oscar Niemeyer ile anlaşmıştı. Brezilyalı mimar, geçirmiş olduğu sağlık sorunlarına rağmen vefatından kısa bir süre önce strüktüre dair eskizlerini tamamlayabilmişti. Proje, günümüzde Niemeyer’in yardımcısının destekleri ile yürütülüyor.

Vinç ve diğer endüstriyel makinelerin imalatının gerçekleştiği, on dokuzuncu yüzyılda inşa edilmiş fabrika binasına dahil edilecek olan kürede beton ve cam kullanılacak. İçinde bir kafe, bir oturma alanı ve bir barın bulunacağı kürenin çapı ise yaklaşık on iki metre. Kürenin içinde kullanılacak olan fayans yüzeyler ve mavi halılar ile mekanda Bossa Nova ve Copacabana ruhunun yaşatılması hedefleniyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın