New York Kentindeki 34.000 Binaya Ait Bilgi Harita Üzerinde Toplandı

New York kentindeki tarihi bina ve bölgelerine dair detaylı bilgiler The New York City Landmarks Preservation Commission (LPC) tarafından hazırlanan bir harita üzerinde sunuluyor.

İlk aşaması 2016 yılında tamamlanan haritanın geliştirilmiş ve yenilenmiş versiyonu hazırlandı. Kentin 141 tarihi bölgesindeki yaklaşık 34.000 binanın detaylı bilgisine bu harita üzerinden erişmek mümkün.

Haritadaki bilgiler, topluluklar, korumacılar, tarihçiler, akademisyenler, New York sokaklarında dolaşan ve binalarda harikalar yaratan kişiler hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyen ev sahipleri de dahil olmak üzere tüm paydaşlar için paha biçilemez bir değer.
LPC Başkanı Meenakshi Srinivasan

Binalar ve bölgeler 4 ana başlık altında işaretlenmiş:


Tekil Simgeler: Çiftlik evlerinden gökdelenlere kadar uzanan tekil binalar ve alanlar.

İç Mekanlar: LaGuardia Havaalanı’ndaki Marine Air Terminal, Empire State Binası’nın lobisi ve Grand Central Terminal bekleme odası gibi simgesel iç mekanlar.

Manzara: Kente ait parklar. Örn. Prospect Park, Central Park ve Ocean Parkway…

Tarihi Semtler: Mimari ve tarihsel önemi olan ve farklı bir “yer hissi” veren bölgeler. Örn. Brooklyn Heights, Greenwich Village, Ridgewood…

Haritaya yeni eklenen gelişmiş özellikler sayesinde, mimari stiller, yapı türü ve hangi döneme ait olduğu gibi farklı sorgulamalar da yapılabiliyor.

The New York City Landmarks Preservation Commission (LPC) Hakkında

The New York City Landmarks Preservation Commission (LPC) New York’un mimari, tarihsel ve kültürel açıdan önemli binaları ve alanlarını, dönüm noktası veya tarihi bölge statüsü vererek korumakla yükümlü bir kurum. LPC, 1965 yılında kurulduğundan beri 36.000’in üzerinde binaya ve alana simge statüsü kazandırdı.

Etiketler

Bir yanıt yazın