MVRDV’den Hindistan’a Dev Konut Kompleksi

MVRDV tarafından tasarlanan, 1.068 konut, aktivite alanı, kamusal alan ve parkı içeren devasa kompleks "Future Towers" tamamlandı.

“Future Towers”, Maharashtra eyaletinin yerleşim bölgelerinin kalkınmasını teşvik etmek için çıkardığı yasayla 2007 yılında kurduğu yeni yerleşim yeri Amanora Park Town’ın bir parçası.

Pune’de bu yerleşim yerleri, oto-imalat ve teknoloji sektörleri tarafından şehre çekilen genç profesyonelleri barındırıyor. Hızlı gelişimin çoğunda olduğu gibi, Pune’nin eteklerinde yeni binaların çoğu jenerik, tekrar eden konut kuleleri. Sadece 11 yıl içinde, Amanora Park Town, düşük yoğunluklu villaların yanı sıra farklı ve yüksek konut yapılaşmasıyla 25.000’den fazla kişilik nüfusa ulaşmış.

MVRDV’nin “Future Towers” tasarımı, bu modele alternatif sunmayı hedeflerken orta sınıfa uygun daireler sunmayı hedefliyor. Future Towers’ın tasarımı, MVRDV’nin Hindistan konutuna yönelik araştırmasına dayanan bir dizi metodolojik karara dayanıyor.

Binada, Hindistan’ın patlayan orta sınıfından kullanıcıların bir araya gelmelerini sağlayacak şekilde 45 metrekareden 450 metrekareye kadar değişen daireler tasarlanmış.

Tasarımımızla, daha fazla çeşitlilik sunmak ve farklı arka planlardan gelen insanları bir araya getirmek için çaba harcıyoruz. Orijinal master planda, hepsi aynı tipteki dairelere sahip olan 16 ayrı kule planlanmıştı. MVRDV ekibi, modern Hint konutunu derinlemesine araştırdı ve bir bina içinde farklı tiplerde dairelerin bir karışımını oluşturmak için bir sistem geliştirdi. Müşterinin yeni bir şey denemeye istekli olması sayesinde, konut sakinlerinin rahatını azaltmadan toplu konut için gereken verimlilik sağlandı.

Jacob van Rijs

Hindistan’da inşaat maliyetleri düşük fakat asansörler nispeten pahalı olduğundan, genellikle konut tasarımına uygulanan ekonomi tersine çevrilmiş. Bunun bir sonucu olarak, MVRDV’nin tasarımı, yalnızca 4 dolaşım çekirdeği etrafında düzenlenmiş 17 ila 30 kat arasında değişen 9 kanada sahip.

Hexagonal plan şeması, apartman dairelerine geniş bir görüş açısı sunarken, zemin seviyesinde büyük bir kamusal alana izin veriyor. Eğimli çatılar gün ışığını optimize ederken hem özel hem de kamusal bir dizi terasına oluşmasını sağlıyor.

Binanın cephesini merkezi koridor ile bağlayan, halka açık toplantı alanlarını barındıran ve çapraz havalandırmayı sağlayan geniş, parlak renkli açıklıklar binanın güçlü grafik görünümü vurguluyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın