Müzeden Nehir Geçti

Olafur Eliasson, nehir yatağını Louisiana Modern Sanat Müzesi'ne taşıdı, Riverbed/Nehir Yatağı adlı sergisi 20 Ağustos'ta açıldı.

Riverbed, Danimarka-İzlandalı sanatçı Olafur Eliasson’ın Danimarka’nın en prestijli modern sanat müzesinde açtığı ilk solo sergisi. Diğer çalışmalarında olduğu gibi, bu sergisi de mekana özel ve mekana, mekandaki sanat eserlerine fiziksel, yapısal ve tarihsel olarak bağlı. Eliasson’ın yaptığı radikal müdahaleler bir kurum olarak mekanın gerçeklerini araştırırken, aynı zamanda küresel bir perspektifte yerel duyusal deneyimlere odaklanıyor.

Sergi galerinin güney kanadı boyunca ilerleyen dev bir nehir yatağı manzarasından oluşuyor. Kayaların yüzeyleri dolambaçlı su akışını yönlendiriyor ve mimarinin öngördüğü yürüyüş yoluna bir alternatif geliştiriyor: Ziyaretçiler seramik üzeri tipik bir yürüyüşten gevşek bir arazi üzerine taşınıyor.

Enstalasyon arazinin geçmişine referans veriyor ve izleyiciye “duvardaki eserlerle karşılaşma”dan daha fazlasını sunan bu estetik deneyim üzerine düşünme fırsatı tanıyor. 

Etiketler

Bir yanıt yazın