Mürekkep Çizimini Anımsatan Yapı Kompleksi “Chaoyang Park Plaza”

MAD Architects Pekin'de kent ile doğayı buluşturan "Chaoyang Park Plaza" projesini tamamladı.

MAD Architects tarafından tasarlanan Chaoyang Park Plaza, Pekin’in merkezi ticaret bölgesinin kalbinde, Chaoyang Park’ın güneyinde 220.000 metrekarelik bir alanda konumlanıyor. 

Karma kullanımlı on adet binayı kapsayan Armani apartman kompleksinden oluşan proje, geleneksel Çin manzara tablolarında sıklıkla işlenen dağ, dere, kaya, vadi gibi oluşumları yoğun kent dokusu içinde yeniden imgelemeyi hedefliyor. 

Parkın içindeki gölün kıyısına konumlanan asimetrik ofis kuleleri, karşıdan bakıldığında suyun içinden yükseliyor izlenimi uyandırıyor. Asimetrik kulelerin arasında kalan atriyum, cam çatı strüktürüyle iki kuleyi birbirine bağlıyor.

Arazi içine rastgele konumlanmış izlenimi veren küçük ölçekli az katlı ticari yapıların aralarında oluşturulan stratejik boşluklar kullanıcılara tenha kent bahçeleri sunuyor. Kompleksin içinde bulunan diğer yeşil alanlar yoğun kentsel doku ile doğal peyzaj arasında arayüz oluşturarak, kullanıcıların şehrin içinde doğayla buluşabilmelerine imkan sağlıyor.

Tasarımın çıkış noktası olan ‘doğa’ fikri, yeşil teknoloji uygulamalarıyla somutlaştırıldığı için proje LEED Gold Sertifikası ile ödüllendirilmiş. Dış cephede yer alan dikey kanatlar kulelerin akıcılığını ve dikeyliğini vurgularken aynı zamanda enerji etkin havalandırma sağlıyor.

Tasarımcılar, modern kentlerde sermayenin, gücün, teknolojik gelişmelerin sembolü olarak görülen yapay bir yaratım olan mimarinin aksine, geleneksel kentlerde olduğu gibi doğaya entegre ve doğayla büyüyüp gelişen mimari üretmeyi amaçlıyor.

 

Etkinliğe Kayıt

Şişecam Düzcam’ın “Mimarinin Şeffaf Yüzü” sloganıyla başlattığı, Arkitera Mimarlık Merkezi iş birliğiyle düzenlenen mimarlık etkinliği T Buluşmaları’nın dördüncü konuğu MAD Architects’in kurucusu Ma Yansong olacak.

Etkinliğe kayıt olmak için https://tbulusmalari04.eventbrite.com adresini ziyaret etmeniz yeterli. Etkinlik mekanında kontenjan sınırlı olduğundan kayıt olan katılımcılarımıza giriş esnasında öncelik tanınacaktır.

Etiketler

Bir yanıt yazın