Moloza Değil, Yaşama!

Ücretli ve İşsiz Mimarlar Forumu, şantiyelerden çıkan ve geri dönüşüme katılmayan malzemeleri sokaktaki dostlarımıza yuva yapmak için kullanmaya çağırıyor.

Şantiyelerden çıkan birçok malzeme, geri dönüşüme sokulmak yerine kentin belli yerlerinde moloz tepeleri oluşturuyor. Peki neden bu malzemeler yaşamlarını zorlaştırdığımız dostlarımıza, bu çetin hava koşullarında birer yuva olmasın?

Ücretli ve İşsiz Mimarlar Forumu, günümüz kentlerinin temel problemlerinden biri olan ve şantiyelerin de büyük pay sahibi olduğu çevre kirliliği sorununa karşı bir çözüm önerisi getiriyor. Geri dönüşüme katılmayan ancak sağlık üzerinde tahribat yaratmayacak atıklardan yapılacak olan kedi ve köpek evleri ile hem bu malzemelerin yeniden kullanımı sağlanıyor, hem de sokaktaki dostlarımız zorlu kış koşullarında sığınabilecekleri bir yuva edinmiş oluyor.

Forum, şantiyelerden artan malzemeleri değerlendirerek sokak hayvanları için yuva yapan destekçilerin, fotoğraflarını #MolozaDeğilYaşama etiketi ile sosyal medya üzerinden paylaşmalarını rica ediyor ve bu yol ile kampanyanın daha büyük kitlelere yayılmasını hedefliyor. 

Etiketler

Bir yanıt yazın