Mobilya Montajı Yaparken Hayatta Kalma Rehberi

“Eksik Sayfalar” projesi, parçalar halinde satılıp sonradan birleştirilen mobilyaların montajı sırasında size yardımcı olacak bir hayatta kalma kılavuzu…

Londra’daki “Special Projects” stüdyosu, IKEA’dan alınan mobilyaların montajıyla birlikte gelen çığlıkları duyarak hayatta kalma kılavuzu hazırladı.

“Eksik Sayfalar” adını verdikleri üç el kitabı, IKEA’nın montaj kitapçıkları tarzında tasarlanmış ve genellikle mobilya montajıyla ilgili sıkıntıları gidermek için ek talimatlar sunuyor.

“Special Projects” stüdyosunun aklına bu fikir daha önceki projelerinde; Samsung markası için yaşlı kullanıcılara yardım etmeyi amaçlayan bir akıllı telefon kullanım rehberi hazırladıklarında gelmiş.

Binlerce el kitapçığı ve talimat kitaplarını araştırdıktan sonra stüdyodan, mobilyaları bir araya getirmenin “daha geniş duygusal deneyimine” değinen bir hayatta kalma kılavuzu hazırlamaları istenmiş.

Stüdyo, “Bir kitaplık, bir yatak veya bir bebek karyolası monte etmek; bunlar görünüşte zararsız faaliyetler gibi gözüküyor fakat hayal kırıklığı ve olumsuzluğa sebep olabiliyor.” diyor.

Her kılavuz, kas gerginliği, stres ve yorgunluk gibi farklı bir ihtiyaca cevap veriyor.

DÜO, bir yatak montajı sırasında birikmiş olabilecek gerginliği hafifletmek ve çiftlerin tartışmalarını bitirmek için harekete geçiyor ve bir kağıt katlama egzersizi sunuyor.

STRETCHÏ, kolilerin bir yoga mat haline gelmesiyle zihinsel ve fiziksel ağrıları gidermek için 30 saniyelik bir yoga pozu öneriyor.

SLEEPÏ el kitabı, bebek karyolası hazırlayan ailelere yönelik; kağıttan yapılacak dekoratif süslerin yatağa asılması için gerekli talimatları içeriyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın