MimED 2012 Mimarlık Öğrencileri Proje Ödülleri Sonuçlandı

1. kategoride 52, 2. kategoride 120, 3. kategoride 165, 4. kategoride 34 olmak üzere toplam 371 projenin katıldığı ödüllerde sonuçlar şu şekilde:

1. Kategori

Başarı Ödülü
Tanju Coşkun (1018/22922) İTÜ

Teşvik Ödülü
Onur Karadeniz (1039/80102) İTÜ

Jüri Özel Ödülü
Ezgi Küçükyörü (1008/66666) İTÜ
Arzu Billur Tuncer (1033/70182) İTÜ
Aişe Büşra Ekici (1038/42250) İTÜ

2. Kategori

Başarı Ödülü
Kübra Paksoy – Türker Naci Şaylan (2021/74815) İTÜ

Teşvik Ödülü
Tsovoo Gansukh (2074/11058) İTÜ

Jüri Özel Ödülü
Beyza Terzioğlu (2032/66252) İTÜ
İbrahim Gökçe (2033/29191) Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi
Deniz Külekci (2048/12580) Dokuz Eylül Üniversitesi
Alican İnal (2087/80108) İTÜ

3. Kategori

Başarı Ödülü
Eda Yeyman – Derya Uzal (3122/47629) İTÜ

Teşvik Ödülü
Ferruh Barış Türe (3161/63497) Bahçeşehir Üniversitesi

Jüri Özel Ödülü
Elif Düzel – Sıla Çankaya (3051/26315) ODTÜ
Zümra Okursoy (3109/19512) İTÜ
Derya Uzal (3121/03036) İTÜ
Ayşegül Çakan (3146/42881) İTÜ
Murat Aydınoğlu (3163/48016) ODTÜ

4. Kategori

Teşvik Ödülü
Can Uzun (4006/54131) İTÜ

Teşvik Ödülü
Semiha Altıntaş (4011/23517) İTÜ

Jüri Özel Ödülü
Burcu Ateş (4012/79563) ODTÜ

Ödülün jüri raporuna buradan, üniversite katılım raporuna buradan, katılımcı listesine ise buradan ulaşabilirsiniz.

Etiketler

22 yorum

  • huseyin-altas says:

    MİMED yarışmasıyla şu açık bir şekilde belirginleşti ki bizim ülkeden bir şey olmaz insanların kanına işlemiş artık kendi adamlarını kayırması. yazık.daha adil bir yarışma düzenleyecek kapasitede olmayan mimarlık ortamından ne beklenir ki. devam edin körler sağırlar birbirini ağırlar…

  • omer-yilmaz says:

    Jüriye bakınca eleştirileri doğru konumlandıramıyorum. MİMED’in genel duruşuna bakınca eleştiriler haklı.

    Bence MİMED’in ciddi bir şekilde kendisini bir Türkiye kurumu olarak yeniden yapılandırması lazım. Yoksa bu eleştirilerin gelmesi çok doğal.

  • omer-selcuk-baz says:

    Selamlar…
    370 kadar projenin 1/3 ü İTÜ den geldi bu yarışmaya. 1. ve 4. sınıflarda neredeyse İTÜ dışından katılım yoktu. Ben İTÜ’lü değilim ve jüri çalışmalarınnın içinde başından sonuna bulundum.
    Belki organizasyonun sürekli İTÜ de yapılmsından dolayı böyle bir algı oluşmuş olabilir. İTÜ’ lü öğrenciler daha çok rağbet ediyorlar MİMED’e
    Ama Jüride Mimar Sinandan, ODTÜ den, İzmirden akademisyenler de vardı. Serbest piyasdada çalışan mimarlarda… Seçilen projelerin neden İTÜ ağırlıklı olduğu konusunu hep birlikte bir düşünmemiz lazım… Çok başka bir jüriyle, sanırım seçki çok başka olurdu ama yine İTÜ ağırlıklı olurdu!

  • fatih-topak says:

    Türkiye’de belli yerlere gelebilmiş ve aynı zamanda jüride yer alan bir mimardan bile, mağdur edilen öğrencilerin ve durumun tam olarak farkında olmayan, son cümledeki ünlemle de açıkca İTÜ şovenizmi barındıran duyarsız bir yorum gelebiliyorsa, zaten söylenecek söz yok, sizi de tebrik ediyorum.

  • omer-yilmaz says:

    Okuduğumuzu doğru anlıyor muyuz? Selçuk’un son cümlesinden ben şunu anladım: “katılım ağırlıklı olarak İTÜ’dendi” Siz sanıyorum Selçuk’un “İTÜ her şekilde kazanırdı zaten” dediğini düşünüyorsunuz.

    Ben de sizi yanlış anlamış olmayı umuyorum. 🙁

  • fatih-topak says:

    Bakın Mimed oluşumunda, sürecinde ve sonuçlandırılmasında ciddi yanlışlar yapıldı bu sene.Ben, sürecin ve oluşumun yanlışlığına, ve öğrencilerin hangi şekillerde mağdur edildiğine dair tek bir eleştiri getirmeyen, sadece ‘İtü’den çok fazla proje katıldı dolayısıyla her şekilde İtü yoğunluklu olurdu’ gibi bir yaklaşımı beniseyen zihniyeti eleştiriyorum. Ayrıca, Selçuk Bey’in yorumuna ithafen, eğer ortada bir duyarlılık varsa,yorumunuzun içeriği sadece görmek istemediğiniz yanlış eleştirileri düzeltmek olmamalıdır; içinde yer aldığınız organizasyonun hatalarını ve insanların mağduriyetlerini de içermelidir.

    Saygılar,
    Odtü 4. Sınıf Öğrencisi.

  • emine-merdim-yilmaz says:

    http://rktr.co/TUgxUu adresinde katılım listesi var. Gözden kaçmış olabilir.

  • omer-yilmaz says:

    Destek için teşekkürler.

    Katılımın %37’si; ödüllerin %70’i İTÜ.

  • fatih-topak says:

    syn. Emine Merdim Yılmaz, yazının ilk yayınladığınız hali de jüri raporuyla eşleşmiyordu. Gözden kaçırılan şeyleri görme konusunda sıkıntıyı bizim yaşadığımızı maalesef söyleyemeyeceğim.

  • omer-yilmaz says:

    Derken?

    MİMED bir güncelleme mi yaptı?

  • elif-duzel says:

    Merhabalar,
    Sorunun hangi kurumdan kaynaklandığını bilinmiyor fakat Arkitera da dahil olmak üzere, bütün mimarlık platformları duyuru süresince büyük bir yanlışlık içerisindeydi. Şuan düzeltilmiş listeyi görüyor olabilirsiniz burada, ama düzeltmenin duyurusu da yapılmadı -ki diğer platformlarda düzeltmeler bile hala yapılmadı. Dün yayınlanan listede 3. kategoride 3 adet jüri özel ödülü var olarak görülüyordu fakat jüri raporunda 5 proje ödüllendirilmişti. Bu organizasyonun kendi dışındaki kurumlara verilen ödülleri (ödül verilmeyen projeleri dahi saymıyorum) dahi lanse etmemek gibi bir davranış bozukluğu mevcuttur. Dünden beri yapılan uyarılara rağmen bir öz eleştiride bulunulmaması, ya da yanlışlığa neden olan kurumun öz eleştiride bulunmaya teşvik edilmemesi gibi bir durum içindedir bu platformlar. Güvenilirliklerini yitirmekte, ödül alan ve almayan öğrencileri mağdur etmektedirler.
    Teşekkürler.

  • omer-yilmaz says:

    Bazen yazılanları anlamak için ciddi çaba göstermek gerekiyor “bu” “platform” gibi anlaşılması güç ifadeler yerine kurumun adını yazmak bu kadar mı zor!

    Arkitera’nın ne gibi bir yanlış içinde olduğunu bilmiyorum. Yanlış içinde miyiz onu da bilmiyorum. Sanmam ama insanlık hali, olabiliriz, arkadaşlarımla konuşacağım. Açıklama gelir birazdan.

  • emine-merdim-yilmaz says:

    Merhabalar,
    Mimed’den ilk gelen ve son gelen sonuç listesi aynı. Bizim ilk duyurumuzda bizden kaynaklı bir hata vardı. Bunu da fark eder etmez düzelttik.

  • elif-duzel says:

    Hangi kurumun hata yaptığını arkadaşınız Emine Merdim Yılmaz açıkladı Ömer Bey. Tekrar söylemek gerekirse bu platform Arkitera’dır. Teşekkürler.

  • omer-yilmaz says:

    Yarışmalara girildiğinde bir beklenti içinde olmak doğal, bunun getirdiği bir keskinlik de anlaşılabilir.

    Emine ile konuştuk, bizim hatamızın “büyüüüük” olmadığını biliyorum.

    Neyse, herkes layığını buluyor. Biz size siz bize ortam MİMED’e layık ki bu sonuçlara ulaşıyoruz.

  • elif-duzel says:

    Öncelik ‘Hatanızı kabullenmeniz’ üzerinden değil de, hataya neden olan kurumu bulmak üzerinden bir sorgulama içerisindeydi. Arkadaşınız gerekli açıklamayı yapmıştı Ömer Bey, hatanın büyüklüğü, tavrın keskinliği, ortamın layıklığını sorgulamanız da sizin kişisel yargınız.
    Teşekkürler.

  • omer-selcuk-baz says:

    Arkadaşların heyecanını anlıyorum. Anlıyorum derken aynı şeyleri başka platformlarda bende hissetmiştim.
    Ancak şundan kesinlikle ve tam anlamıyla emin olabilirsiniz jüri 370 projeyi gece gündüz tek tek inceledi. Daha sonra 9 jüri üyesi ki bunlardan sadece 1 tanesi İTÜ lü idi tekrar tekrar not alınan projeleri birlikte inceledi. Jüri üyeleri tanıdıkları projeler olduğunda etik olmayacağı için oy vermediler. Özetle ayakta duramaz hale gelene kadar projelere bakıldı, sadece hakkaniyet, adil olma namına 1 üyenin not ettiği bir proje varsa bile tekrar değerlendirildi, metinler okundu, üzerine tartışıldı… Özetle nekadar ikna olurlar bilmiyorum ama arkadaşlar rahat olsunlar adil bir değerlendirme oldu…
    Keşke kolokyuma gelebilseydiniz projelerin önünde de konuşurduk. 370 proje için rapor yazılmasını beklemiyorsunuz diye düşünüyorum. Yinede bana ulaşırsanız kendi notlarımı size iletebilirim.
    Ömer Selçuk Baz

  • ozan-tugsan-altug says:

    1)Yapılan yorumları okuduğum kadarıyla anlıyorum ki bu organizasyonda veya mimarlık ortamında kesinlikle yanlış olan bir şeyler var . Eğer dendiği gibi itü bu yarışmada katılan projelerle her şekilde öne ¨çıkıyorsa ve çıkacaksa¨ Türkiye’deki mimarlık eğitiminde büyük bir sıkıntı var.Eğer katılımın yüksek oranda itüden olması sebep ise organizasyonda bir sıkıntı var.Bu nedenle öncelikle bu noktalara değinmek lazım. 2)Organizasyon İstanbul dışından katılan katılımcıları pek düşünmediği için gerek kolokyumda gerekse ödül töreninde bulunmanın imkanı pek olmuyor.Kazanan arkadaşlarımız ¨bile¨ saat 8 den sonra aldıkları haber ile bir gecede bu organizasyona katılamıyorlar!! 3)Şüphem yok ki kimse raporlar içinde kendi projesinin neden elendiğini ayrıntılı bir biçimde istemiyor ancak genel değerlendirmelerden oluşan bir rapor hazırlanabilir. Diyelim ki bu da pek mümkün olmadı o zaman emek verdiğimiz projenin hangi aşamada elendiğini öğrenme hakkımız var bu nedenle de sıra numaraları ile rumuzların karşılıklarının verilmesi gerekir. Kimseye kişisel bir eleştiride bulunmuyorum ama emek sarfederek öğrenci halimizle para harcadığımız bir işten gerekli özeni saygıyı görmek hakkımız.’itüden katılan ve kazanan arkadaşları tebrik ediyorum eminim onlarda haklarıyla gerekli karşılığı almışlardır ancak ortamın bu hale gelmesinden dolayı tabirim yanlış olmazsa onlarda zan altında kalıyorlar’ Olayların ilerde bu hale tekrar gelmemesi için daha iyi bir şekilde düşünülüp tartışılarak ¨UMARIM¨ daha güzel bir organizasyon yapılır ..

  • huseyin-altas says:

    zaha hadid,peter zumthor ve norman foster itü’den mezun olmuşlar…

  • yelta-kom says:

    Sonuçlarda İTÜ’nün çok olması, ne jürinin hatası olabilir ne de İTÜ’den katılan arkadaşların. Ayrıca projelerin yüzde 90’ı bile İTÜ’den olabilir, bu yine kazanan projelerin niteliğini değiştirmez.

    Bence sorunlu olan kurum MİMED. Senelerdir bu yarışmanın teslim yerinin Taşkışla yapılması bile, İTÜ’lü öğrencilerin katılımının daha çok olmasını sağlıyor. MiMED neden bir sene teslim İzmir’e, bir sene Ankara’ya, bir sene Kayseri’ye yapılmıyor gibi sorular geliyor insanın aklına.

    Bunların hepsinin dışında adı Mimarlık Eğitim Derneği olan bir kurumun öğrenci yarışmasından katılım parası alması da apayrı bir durum. Archiprix’de katılım parası alıyordu ama baskıları kendileri yapıyordu. İstanbul dışından katılan bir katılımcı önce baskı parasını veriyor, sonra katılım parasını bir de üzerine kargo parasını. Zaten oldukça masraflı olan mimarlık eğitimine böyle bir kalem daha eklemek, mimarlık eğitimine baya iyi bir katkı gerçekten.

    Her şey bir yana bu #ödülendüstrisi içinde bir yarışmadır. Duruma böyle bakıp, hayat mamat meselesine çevirmemek gerek.

  • omer-yilmaz says:

    Yelta’nın önerisini Selçuk zaten MİMED yönetimine satırı satırına aktarmış, artık önlem alacaklarını umuyorum.

  • yagiz-cekem says:

    MİMED, ciddi ciddi her sene farklı bir fakültede teslim yapmayı düşünmeli artık.

    Bunun yanında Yelta’nın da vurguladığı “katılım ücreti” konusu ise yeterince ironik zaten.
    Belki de MİMED’i fazla önemsiyoruz.

Bir yanıt yazın