Mimarların En İyi İşverenleri Ödüllerini Aldı

2007’de ikincisi düzenlenen Arkitera İşveren Ödülü sahiplerini buldu.

Arkitera Mimarlık Merkezi’nin, işverenlerin kaliteli fiziksel çevre üretimindeki önemini vurgulamak ve yatırımcıları nitelikli yapılar üretmeye teşvik etmek amacıyla verdiği İşveren Ödülleri, 26 Aralık Çarşamba günü santralistanbul’da Gerflor Türkiye sponsorluğunda yapılan ödül töreni ile sahiplerine verildi.

2007’de ikincisi düzenlenen ve nitelikli mimarlık ürünlerinin ortaya çıkmasına destek olan işverenleri onurlandırmak amacıyla verilen Arkitera İşveren Ödülü, mimarlar ve yapı sektöründen firma temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşen tören ile sahiplerini buldu.

Mimarlar Ersen Gürsel, Cem İlhan, Haydar Karabey ve Doğan Tekeli’den oluşan 2007 jürisi, nominasyon, yani aday gösterme yöntemi ile belirlenen 37 proje arasından Kamu kategorisinde, Mimar Özgür Deniz Emir’in (Atölye-de Mimarlık), Hıdırbey Köy Meydanı Çevre Düzenleme Projesi ile Hatay – Samandağı Köylere Hizmet Götürme Birliği’ni; Özel Sektör kategorisinde ise, Mimar Selim Velioğlu’nun ve MuuM Mimarlık’ın İTÜ Ekrem Elginkan Lisesi ile Elginkan Holding’i ödüle layık gördü.

Törende Elginkan Holding adına, Elginkan Topluluğu İdari Meclisi Başkan Yardımcısı Muzaffer Zeren’e ödülü, İstanbul Serbest Mimarlar Derneği Başkanı ve 2007 İşveren Ödülü Jüri Başkanı Doğan Tekeli verdi. Törende, Elginkan Holding’in İstanbul Teknik Üniversitesi’ne yaptığı bağışla, İTÜ Ekrem Elginkan Lisesi gibi bir eğitim yapısının proje ve inşasını, mimarı ile işbirliği içerisinde ortaya koyduğu için ödüle layık görüldüğü vurgulandı.

Kamu Kategorisi kazananı için ödülü, Samandağ Kaymakamı ve Hatay-Samandağ Köylere Hizmet Götürme Birliği adına Samandağ Kaymakamı Tahsin Kurtbeyoğlu aldı. Ödülü taktim eden 2005 İşveren Ödülü Kamu Kategorisi Teşekkür Ödülü sahibi mimar Ersen Gürsel, Hatay-Samandağı Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin, toplumsal kalkınmada insiyatif aldığı, bir uzman olarak mimarı projeye dahil ettiği ve bir kalkınma projesi olan Hıdırbey Köy Meydanı Çevre Düzenlemesi’nin ortaya çıkmasını sağladığı için ödüle hak kazandığını belirtti.

“Kamu” ve “Özel Sektör” kategorilerinde verilen ödüllerin dışında Devlet Hava Meydanları İşletmesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörlüğü’ne de, bugüne kadar mimarlık dünyası ile kurdukları olumlu ilişkileri, örgütlenme biçimleri ve nitelikli yapıların ortaya çıkmasını sağlayan ender kamu kuruluşları olmaları nedeniyle, Teşekkür Ödülü verildi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Araştırma Planlama Koordinasyon Dairesi Başkanı Funda Ocak’a ödülünü İstanbul Bilgi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. İhsan Bilgin verdi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Rektörlüğü adına ödülü, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ayşen Savaş kabul etti. Savaş, Orta Doğu Teknik üniversitesi olarak ihale ile proje yapmak yerine zor ama gerekli yolu seçtiklerini, ODTÜ yapılarında niteliği yakalamak ve genç mimarları teşvik etmek adına projelerini yarışmalarla yaptıklarını belirtti.

Arkitera İşveren Ödülü Ödül Töreni’nde ayrıca, Kamu ve Özel Sektör kategorilerinde ödül kazanan yapıların mimarlarına da birer plaket sunuldu.

*Fotoğraf: Kaan Verdioğlu

Etiketler

Bir yanıt yazın