“Mimarlar Rönesans Adamıdır”

Erkut Şahinbaş, "Kalebodurla Mimarlar Konuşuyor" dizisi kapsamında Bodrum’daki evinin kapılarını açtı. Kendi deneyimlerini aktarırken, günümüz mimarlığını da yorumladı.

2012 yılında Mimar Sinan Büyük Ödülü’ne layık görülen Erkut Şahinbaş, ODTÜ Mimarlık Fakültesi’nin ilk mezunlarından. Üniversite hayatında yurtdışında yaptığı stajlar ile dünya mimarlığını gözlemleme imkanı bulan Şahinbaş, bu süre zarfında pek çok önemli isimle çalışma fırsatı yakalamış.

Meslek hayatında çok yönlü kişiliğiyle tanınan Şahinbaş, ODTÜ’de akademisyenlik yapmasının yanında, hem serbest mimarlık yapmış hem de çeşitli kurumsal örgütlenmelere katılarak mimarlığa katkıda bulunmuş birisi.

Mimarlıkta metafizik değerler çoğu zaman taşın, tuğlanın, çatının önüne geçiyor. Konuştuğunuz şey havada kalıyor, yaptığınız işi bazı insanlar beğeniyor veya beğenmiyor ama eğer bir insana hissettirebiliyorsanız o kalıyor insanlarda.

“Kalebodurla Mimarlar Konuşuyor” dizisi kapsamında Abdi Güzer ile yaptığı söyleşide mimarlığın saygı duyulması gereken bir meslek olduğundan ve aslında mimarların bir Rönesans insanı olduğundan bahsediyor.

Türkiye’de ivmelenen yapılaşmadan, son dönem üretilenlerden ve beğendiği genç mimarlardan bahseden mimar aslında kaliteli mimarlığın, yapılan işin kalıcı olmasının yolunun insanların duygularına hitap etmekten geçtiğini düşünüyor.

Sinan Şahinbaş Evi

Söyleşinin yapıldığı evi buradan inceleyebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın