Mimarlar Odası Konya Şubesi’nde Mustafa Kaş Başkanlığa Tekrar Seçildi

Mimarlar Odası Konya Şubesi'nin yeni yönetimi belirlendi.

Mimarlar Odası Konya Şubesi’nin 15. dönem genel kurulunda seçilen yönetim kurulu, ilk toplantısında görev dağılımı yaptı ve şube başkanlığına Mustafa Kaş getirildi. Mimarlar Odası Konya Şubesi’nin başkanı Mustafa Kaş, yönetim kurulu adına yaptığı yazılı açıklamada, “Meslek odamız kuruluşundan bu yana sürdürdüğü kamu kurumu sorumluluğuyla ve toplumcu bakışıyla, meslek alanında kamu yararı ilkelerine öncelik verilmesi, sağlıklı, yaşanılır, güvenli ve sürdürülebilir çevrelerde yaşam hakkının korunmasını amaçlayarak çalışmalarını sürdürmüş, mekânın ve mesleğin üretiminde bu temel ilkeleri savunmuştur.” dedi. Mimarlar Odası Konya Şubesi’nden yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:

Oda olarak her türlü eylem ve icraatımızda tek bir kriter ile hareket etmeye kararlıyız: Kentin fayda ve menfaatleri. Bu faydaya hizmet ederken asla yıkıcı olmadık. Olmayacağız. Faydalı bulduğumuz, doğru olduğunu düşündüğümüz her çalışmayı destekledik. Yanlış olduğunu düşündüklerimize ise sadece karşı çıkmakla kalmadık. Doğrusunun ne olduğunu da öneri ve raporlarımızla hem ilgililer ile hem de kamuoyu ile paylaştık.

“Kamu yararı” önceliği anlayışıyla sürdürülen çabaların, özverili çalışmaların gelecek dönemlerde meslektaşlar arasında dayanışmayla sürdürülmesini, toplum tarafından daha çok tanınmasını, şeffaf ve eleştiriye açık ortamların mesleki örgütlenmemizi yaşanabilir, insana saygılı çevreler lehine desteklemesini yürekten dilerim.

Bir sivil toplum kuruluşunun olması gerektiği gibi meslektaşlarımıza ve temsil ettiğimiz kitleye olan sorumluluklarımızı göz ardı etmeden, kent, ülke ve dünya nüfusunun bir parçası olmaktan kaynaklanan sorumluluklarımızın bize yüklediği görevleri de layıkıyla yerine getirmek için çalıştık, çalışıyoruz. Görev süremiz içerisinde, mimarlık adına birliğimizi koruyarak, doğruları söylemekten çekinmeyerek, her kurum ve kuruluşa, her kişiye önyargısız ve eşit yaklaşımlar sergilemeye, devamlı diyalog yanlısı tavrımızla meslektaşlarımızın yanında yer almaya çalışacağız.

Odamızın geleneklerinde var olan güç ve enerjiyi artırarak sürdürmek için özellikle genç meslektaşlarımızın desteğine, enerjilerine, fikirlerine ve yanımızda yürümelerine ihtiyacımız var. Bu nedenle tüm meslektaşlarımızı odamızda zihinsel ve fiziksel olarak çok daha aktif görmek istiyoruz.

Mimarın işi güzeli bulmaktır… Güzelleştirmektir. Daha yaşanır bir kent için çaba sarf etmektir. Biz ne kadar çoksak, biz ne kadar birlikteysek, her şey o kadar güzel olur.

Mustafa Kaş başkanlığında oluşan Mimarlar Odası Konya Şubesi yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

Başkan Yardımcısı: Hasan ÖZDEMİR
Sekreter: Saadet Armağan GÜLEÇ KORUMAZ
Sayman: İbrahim BAL

Yönetim Kurulu Üyeleri

  • Ali BABAOĞLU
  • Ahmet KUŞTEPE
  • İsmail ÖZKOYUNCU
  • Mustafa ŞAHİN
  • Merve AKAN
  • Mümine Feyza YARAR
  • Enes SELÇUK
  • Betül HATİPOĞLU
  • Serdar AŞKIN
  • İsa ESER
Etiketler

Bir yanıt yazın