Mimari Kimliğini Yeniden Bulan Bina: The River Building

Londra'da Stiff + Trevillion tarafından yapılan yenileme projesi, yapının kentle kurduğu fiziksel ve görsel ilişkiler üzerine odaklanıyor.

Fotoğraflar: Andy Saag

Cannon Street İstasyonu’nun simgesel kulelerini birbirine bağlayan iki katlı strüktür, başlangıçta Cannon Bridge House’un bir parçası olarak inşa edilmiş. Daha sonra Stiff+Trevillion tarafından, bağımsız olarak, ofis birimlerini barındıracak şekilde yeniden tasarlanmış.

Orijinal strüktürün özgün karakterini ve sınırlamalarını benimseyerek yapılan tasarım, sağlıklı, ekonomik ve teknolojik önerilerle sürdürülebilir hale gelmiş.

Kent siluetine uyumu gözetilerek, güney cephesinde kullanılan cam cephe ve merkezdeki atrium üzerinde tasarlanan çatı ışıklığı, enerji performansını, doğal aydınlatma seviyelerini, iç mekan ambiyansını ve yapının dış görünüşünü iyileştirmeyi hedefliyor.

Kullanıcıların şehrin ortasında çarpıcı 360° siluetin keyfini çıkararak erişebilecekleri çatı bahçesi, çekirdekleri etkili bir şekilde planlayarak ve atriumu yeniden yapılandırarak oluşturulan ofis fonksiyonunun kullanımına verilmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın