Mimar Mustafa Aslan Aslaner Vefat Etti

İslam Konferansı Anıtı, Uğur Mumcu Anıtı, Atatürk'ün Ankara'ya Gelişi Anıtı, Malazgirt Anıtı gibi anma mekanlarının yanı sıra, Kocatepe Camii, Devlet Arşiv Sitesi, Cebeci Kız Yurdu gibi yapılara da imza atmış olan mimar Mustafa Aslan Aslaner vefat etti.

Cenazesi 3 Temmuz 2018 Salı günü (bugün) İstanbul Şehitlik Camii’nde kılınacak öğle namazından sonra Karacaahmet Mezarlığı’na defnedilecektir.

Ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Mustafa Aslan Aslaner Hakkında

29 Haziran 1933’de Çanakkale’de doğdu. 1953’de Galatasaray Lisesi’nden, 1960 Yılında GSA Yüksek Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. Pakistan (Lahor kentinde) İslam Birliği Anıtı ve Kültür Merkezi; TCMB ait ilgili Anıtlar Kurulu’nca onaylanmış, Gaziantep İskenderun Şube Binaları; Van İli Eğitim Sitesi; Ankara İşçi Dövizleri Genel Müdürlüğü Binası; MİT Arşiv ve Kütüphane binası; Kemer’de 500 ve 300 yataklı tatil köyü ve otel; Ankara’da Uğur Mumcu Anıtı; Ankara’da Kocatepe Kültür (750 kişilik konferans salonu, sergi salonu v.s.) ve Ticaret Merkezi ve 1000 otoluk otoparkı ve asma bahçeleri, (bu külliye Mimarlar Odası’nca da ödüllendirilmiştir.) gibi proje çalışmaları için teklifler aldı. Aralarında İngolstad Şehir Merkezi; Holzmaden İlk Okulu; Artvin ili Hükümet Konağı; Devlet Arşivleri Sitesi; Malazgirt Zafer Anıtı; 3. Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın Anıt Kabri; Konya İli Çifte Kümbetler, çevre tanzimi ve beslenme satış ve eğitim tesisleri; İzmir İli Adliye Sarayı yarışmalarından aldığı 1. lik Ödülleri de bulunan 18 Proje Yarışmasından 2. lik, 3. lük ve Mansiyon ödülleri kazandı. 1964-66 yılları arasında DGSA Mimarlık Bölümü’nde Asistan, 1970-75 yılları arasında ETYÖO’da, 1970-96 yılları arasında da ODTÜ Şehircilik Bölümü’nde, 1976-98 yılları arasında Gazi Üniversitesi, Mimarlık Bölümü’nde Öğretim Görevlisi olarak çalıştı. Anıtlar Kurulu Üyeliği, çeşitli yarışmalarda Jüri Üyeliği, 1971-73 TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanlığı ve sırası ile Mimarlık Dergisi sahipliği ve Oda Onur Kurulu Üyeliği gibi çalışmaları yapmıştır .

Etiketler

Bir yanıt yazın