Milano’nun Merkezinde Üzüm Bağı

CRA-Carlo Ratti Associati, Milano’da yeni bir ofis binası ve bilimsel araştırma merkezi tasarlanması için C40 Cities Group tarafından düzenlenen "Reinventing Cities" yarışmasını kazandı.

Yarışma, Milano Fondazione Prada’ya birkaç yüz metre mesafedeki Serio Caddesi üzerinde bulunan boş ve endüstriyel bir alanı yeniden canlandırma amacıyla açıldı. Kompleks, kentin en hareketli semtlerinden birinde toplam 5.000 metrekareden fazla yeni bir kamusal alan yaratıyor.

Tasarım, tüm binayı kapsayan 200 metre uzunluğunda bir üzüm bağına sahip olup, caddeden çatı katına kadar yükselen halka açık bir patika yaratıyor.

Biyofilik tasarım ilkelerinden ilham alan proje, ismini Latince’de “hayat” ve İtalyanca’da “asma” olan VITAE’den alıyor. Asma kaplı pergolalı yeşil bir yol, binanın duvarları boyunca yavaşça yükseliyor ve yayalar için uzun bir dinlenme alanı oluşturuyor. Bu yeşil sarmalın içinden geçen insanlar, kentsel tarım ve topraksız tarım için yapılan bir dizi teras ve seraya temas ediyor.

VITAE binası, zemin katında “çiftlikten masa”ya konseptinde bir restorana; üst katlar ise yüksek teknoloji ofisleri ve uluslararası araştırmacılar için teraslı misafir odaları da dahil olmak üzere, moleküler ve onkoloji araştırma merkezi ICOM için bir dizi tesise ev sahipliği yapacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın