Milano’daki 50’lerden Kalma Araba Galerisi Şimdi Bir Anaokulu

Pietro Lingeri’nin 1950’lerde bir otomobil galerisi olarak tasarladığı tonozlu yapı günümüzde anaokulu olarak hizmet veriyor.

Tonozlu yapı, Romalı mimarlık ofisi Labics (Maria Claudia Clemente ve Francesco Isidori) tarafından anaokuluna dönüştürülmüş. Proje yapıya, betonarme kemerler arasına yerleşen, Lingeri’nin tasarım anlayışını değiştirmeden yeni bir bakış açısı ile zenginleştiren yeni bir ara kat ekliyor.

Jacarandà anaokulu sadece bir aktivite alanı değil. Sakinlerin, çocuklarının ve öğretmenlerinin buluştuğu, yaşadığı ve etkileşime girdiği kamusal, yarı kamusal ve özel alanların bir karışımı. Okulun temelini oluşturan “Reggio Emilia yaklaşımı” denilen kavramın temelinde yer alan kavram, insanlar arasında alışverişi destekliyor.

Altı aydan altı yaşına kadar olan çocukların eğitimi için kullanılan toplam 2.000 metrekarelik alan, gayri resmi bir toplantı ve sosyalleşme yeri ve projenin gerçek kalbi olan “agoraya” bakıyor. Agoranın içinden, laboratuvar uygulamalarının yapıldığı birinci kattaki sınıfları görmek mümkün. Oyun alanı olarak da kullanılan alan teras mobilyalar, bitkiler ve küçük sebze bahçeleriyle donatılmış.

ph. Marco Cappelletti + Delfino Sisto Legnani

Binada endüstriyel ruha uygun olarak: reçine zeminler, duvarlarda yıkanabilir beyaz boya, çelik strüktür ve büyük pencereler kullanılıyor. Öte yandan, mimarlar tarafından Play + ile birlikte tasarlanan mobilyalar, Reggio Children tarafından önerilen, öğrenmeye yönelik deneyimsel yaklaşımın temelindeki renk ve dokulara sahip.

Etiketler

Bir yanıt yazın