Meclis’te Behruz Çinici Görüşmesi

Mimarlar Odası Ankara Şube Yöneticileri Behruz Çinici'nin binası için Meclis Başkanı Cemil Çiçek'i ziyaret etti. Ziyarette Behruz Çinici'nin mimarı olduğu TBMM eski halkla ilişkiler binası ve cami kompleksi konuşuldu.

Melis Başkanı Cemil Çiçek’i makamında ziyaret eden Mimarlar Odası Ankara Şube yöneticileri mimar Behruz Çinici’nin binasını konuştu. Ziyarete Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Şube Sekreteri Gökhan Yıldırım, Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Namık Kemal Kaya, Füsun Tamer ve Elvan Altan Ergut katıldı. Oda yöneticilerini makamında ağırlayan Çiçek, Meclis Halkla İlişkiler Binası hakkında mimarların taleplerini dinledi. Görüşmenin ardından açıklama yapan Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan şunları söyledi: “Meclis Kompleksi Güvenpark’ı, hükümet mahallesini ve meclis binalarını içine alan üçgen içerisinde bulunmaktadır. Clemens Holzmeister tarafından yapılan Meclis Binası’nın tam arkasında, mimar Behruz Çinici tarafından yapılan ödüllü halkla ilişkiler binası vardır. Binanın boşaltılmasıyla birlikte yıkılması söz konusu olabilir yaklaşımıyla, binanın geleceği hakkında Cemil Çiçek ile konuştuk. TBMM Kampüsü’ne bir hançer gibi saplanan yeni halkla ilişkiler binasının hizmete girmesiyle birlikte, eski halkla ilişkiler binası boşaltıldı. Binaya ilişkin hassasiyetimizi Meclis Başkanı’na ilettik. Meclisin simgesel yapısı olduğu ve verilecek kararın ortak akılla yapılması gerektiğini, binanın yıkılmasını istemediğimizi ilettik.” dedi

Çinici’nin Binasına Yarışma Açılıyor

Candan, “Behruz Çinici’nin yapısı özel bir yapı, binanın yeniden işlevlenedirilmesi için fikir yarışması açacacağımızı ve yıkımına kesinlikle karşı olduğumuzu Meclis Başkanı’na söyledik.Yarışmadan çıkan fikirlerin değerlendirilmesi doğru olur. Çünkü meclis sadece milletvekillerine ait bir alan değil tüm ülkeye aittir. Cemil Çiçek başka fikirler gelebilir, değerli fikirler de ortaya çıkabilir diyerek yarışma açacak olmamızı olumlu değerlendirdi. Kampüs içerisinde bulunan bu değerli yapının korunması için meclisin ve halkın bütünleşmesine hizmet edecek bir noktaya getirilmesi noktasında fikir yarışması açıyoruz sonrasında da elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.

Candan Çiçek’in yıkılması konusunda fikirler de olduğunu belirtmesine rağmen yarışma fikrine olumlu baktığını dile getirdi. Candan Ulucanlar sürecini hatırlattı: “Diyalog yoluyla çözüm üretmeyi deniyoruz ve Ulucanlar Cezaevi sürecinde cezaevinin yıkılmaması ve müze haline gelmesine neden olduğumuz bir diyalogla çözüm ürettik. Ankara Barosu, Altındağ Belediyesi ve Adalet Bakanlığı’nın içinde olduğu diyalogla çözüm ürettik. Cemil Çiçek de o dönemde Adalet Bakanıydı. İkinci kez böyle bir süreçte Cemil Çiçek ile görüşüyoruz. Olumlu bir sürecin başlangıcı olarak değerlendiriyoruz” dedi.

Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi Namık Kemal Kaya, “Behruz Çinici’nin binası hakkında kaygılarımızı dile getirdik. Halkla ilişkiler binası hakkında birçok düşünce olduğunu ama henüz karar verilmediğini söyledi. Bizimle iletişime geçeceklerini ve olumlu baktıklarını belirttiler.” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreteri Gökhan Yıldırım ise Cemil Çiçek’in görüşünün de binanın yıkılmaması yönünde olduğunun altını çizerek, “Cemil Çiçek kendi fikrinin de yıkılmaması yönünde olduğunu bizlere söyledi, kütüphane olabileceğini ifade etti. Kendisi bir şekilde kütüphane olarak yeni bir işlev öneriyorsa binaya, bunu da binanın yıkılmayacağı teminatı olarak düşünmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Etiketler

Bir yanıt yazın