Mayıs 2014: ARKIV’de Geçen Ay Neler Oldu?

Baharın son ayında, yazın rehaveti çökmeden üstümüze, ARKIV'de geçen ay neler yaptık bir bakalım.

  • Google’ın ürettiği kent rehberi uygulaması Field Trip’in sınırlı sayıdaki mimari ortaklarından biri de ARKIV oldu! Google Kampüsü’nde yer alan internal-startup firması Niantic Labs tarafından geliştirilen Field Trip, hareket halindeyken size en yakın ve ilgi çekici yerler/olaylar hakkında konum ve açıklama bilgisi sunuyor. Bundan böyle ARKIV’in sürekli güncellenen veritabanı artık Field Trip’te.
     

  • Uzunca bir süredir emek verdiğimiz ARKIV iPad Uygulaması (#ArkivApp) 16 Mayıs’ta App Store‘daki yerini aldı. Şimdilik sadece iPad cihazlarınıza ücretsiz olarak indirilebileceğiniz bu uygulama ile, ARKIV’in sürekli güncellenen veritabanı artık, -biraz distopik olacak ama- parmaklarınızın arasında, kahve fincanının yanında, masanın üstünde, çantanın bir köşesinde… Dilediğiniz her yerde, ARKIVdeki kaliteli görselleri ve ayrıntılı süzme özellikleri ile, Türkiye’deki çağdaş mimari eserler, mimarlar ve ofisler arasında keyifli bir gezintiye çıkabilirsiniz.

  • #HaftaninMimari köşesinde Ayhan Usta (Modern Mimarlar), Adnan Aksu (A&Z Aksu Mimarlık) ve Begüm Yazgan (Yazgan Mimarlık) hem ARKIV’de hem de DipnotTablet uygulamasına konuk oldular. 

  • #ArkivKitapGunu kampanyasında ise yine birbirinden keyifli kitapları istemeye istemeye olsa da, şanslı takipçilerimize gönderdik:

Bunlar bir yana Arkitera.com üzerinden bir ARKIV etkinlikleri retrospektifi yapmak isterseniz tabi her zaman etiket sayfamızda bir gezintiye çıkabilirsiniz…

Etiketler

Bir yanıt yazın