Marte.Marte’den Doğa ile İç İçe Bir Ofis Yapısı

Avusturya'da inşa edilen Marte.Marte Architecten tasarımı SIE Headquarters, doğa ile iç içe, üretim ve yönetim birimlerinin omuz omuza çalıştığı bir yapı.

Fotoğraflar: Bruno Klomfar

Marte.Marte Architecten tarafından tasarlanan SIE genel merkez yapısı, şirketin bağımsız bölümleri tarafından arzulanan tarafsız konumlanma ihtiyacına, nötr, düşey katmanlaşma ile cevap veriyor. 

Yapı ofis ve atölye şeklinde bölümlenmek yerine, farklı kotlarda çok amaçlı kullanımların olduğu katmanlaşmalar ile oluşturulmuş.

Neredeyse bir küp oluşturan hacmin iç mekanındaki yürüyüş yolları münkün olduğunca kısa tutulmuş. Bu bağlantılardan, aynı zamanda kargo transferlerinin yapıldığı geniş bir rampa ile, ziyaretçilerin giriş katına yönlendirilmesi sağlanmış.

Düşeyde çalışan cam sirkülasyon elemanları boyunca ziyaretçiler, 1. kattaki içe dönük depolama katından, üst kattaki üretim ve geliştirme bölümlerine doğru yönlendirilmiş.

Üretim ve geliştirme bölümlerinin ortasında konumlandırılan kafeteryanın, herkes için aile ortamı oluşturacak bir buluşma noktası rolü üstlenmesi amaçlanmış.

Tüm çalışma alanlarının Rhine Vadisi’ni gören geniş bir peyzaj manzarası bulunuyor. Tasarlanan balkon benzeri elemanlar ile doğayla kurulan bu görsel iletişimin güçlenmesi amaçlanmış.

Kontrollü havalandırma, soğutma ve konforlu gölgelendirme ile yapı genelinde tüm bölümler için uygun iklimlendirme sağlanmış.

Yapının malzeme dili, brüt beton, alüminyum ve cam ile oluşturulmuş.

Etiketler

Bir yanıt yazın