Marmara Üniversitesi’nden “Düşünceden Tasarıma” Sergisi

Marmara Üniversitesi Acıbadem Kampüsü Ana Galerisi'nde sergilenen "Düşünceden Tasarıma" sergisi, İç Mimarlık Bölümü öğrencilerinin dört yıllık öğretim hayatlarının özetini sunuyor.

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencilerinin işlerinden derlenen Düşünceden Tasarıma sergisi Marmara Üniversitesi Acıbadem Kampüsü Ana Galerisi’nde sergileniyor. Eğitim yılı boyunca açılan sergilerle yaratıcı düşüncelerini tasarıma ve sanat nesnesine dönüştüren öğrenciler, okul içinde üretimlerini paylaşma ve fakülteye gelen izleyicilere de gösterme imkanı buluyor.

Montaj Bloggif oluşturulan

Bu doğrultuda ortaya çıkan “Düşünceden Tasarıma” adlı sergi de Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimarlık Bölümü’nün dört yıla yayılan eğitim sürecini özetliyor. Sergi, iç mimarlık eğitiminde, yaratıcı düşüncenin tasarıma dönüşümünü izlemek; form, işlev, konstrüksiyon, malzeme, renk bilgisi ile desteklenen tasarımlarda sanat ve tasarımın birbirlerinden beslendiğine tanık olmak ve iç mimarlığın yakın disiplinlerle olan ilişkisini yerinde tespit etmek açısından da ayrıca önem taşıyor.

Sergide yer alan öğrenci işleri 1.2.,3. ve 4. sınıf eğitimlerini kapsıyor. Tasarım, uygulama, teori, teknik ders içerikleri kapsamında, Prof.Dr.İnci Deniz Ilgın, Prof.Yalçın Özel, Prof.Meltem Eti Proto,Yard.Doç.Türker Şencan, Yard.Doç.Emel İşleyen, Yard.Doç.Ayşe Dora Erdilek, Yard.Doç.Müge Göker, Öğr.Gör.Tonguç Tokol, Öğr.Gör.Ayhan Böğür, Öğr.Gör.Cüneyt Çilekar, Öğr.Gör.Yusuf Boncukçu, Arş.Gör.Seylan Çalışkan, Arş.Gör.Aylin Hacısalihoğlu, Arş.Gör.İlayda Karabatak, Arş.Gör.Seden Odabaşıoğlu, Arş.Gör.Refia Anıl Ağrılı yönetiminde yapılan çalışmalar sergileniyor.

Sergide öğrenci işleri ile birlikte 2008 yılında bölümün öğretim üyeleri tarafından başlatılan Bilimsel Araştırmalar Projesi süreci ve sonuçlarına ilişkin çalışmalar da yer alıyor. Bu proje kapsamında öğrenciler tarafından yapılan mobilya prototipleri, fakültenin Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu disiplininden gelen uygulamacı yönünün eğitimdeki vurgusuna verilen öneme dikkat çekiyor ve bu ruh serginin tümünde gözlemlenebiliyor.

Sergi dört yıl boyunca öğrencilerin edindiği bilgi ve deneyimleri görünürlüğe kavuştururken; Bilimsel Araştırmalar Projesi’nin sergilenen sonuçları, ideal atölye koşullarında fikir aşamasından somut forma dönüşüm, prototip çalışması geri besleme verileri ve eğitimde kazanımlar sağlanması konularını izleyici ile paylaşıyor.

“Düşünceden Tasarıma” Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Acıbadem Kampüsü Ana Galerisi’nde Mart ayı boyunca izlenebilir.

Etiketler

Bir yanıt yazın