Manshausen Adası Kabinleri’ne Yenileri Eklendi

Manshausen 2.0, Haziran 2015’te açılan Manshausen Island Resort’un devamı niteliğinde.

Stinessen Arkitektur, Børge Ousland*’ın kurduğu bir dinlenme tesisi olan Manshausen Island Resort’un devamı olan Manshausen 2.0’i tasarladı.

Kuzey Norveç kıyılarındaki Steigen Takımadaları’nda bulunan Manshausen Adası, dünyanın en büyük Deniz Kartalı nüfusuna ev sahipliği yapıyor. Adanın görkemli dağlar ile Barents Denizi arasındaki konumu, tasarımcılar için de bir ilham kaynağı.

Haziran 2018’de tamamlanan Manshausen 2.0, yeni kabinler ve adadaki deniz suyu göletiyle bağlantılı bir sauna/dinlenme alanını içeriyor.

Sauna, inşa sürecinin ilk aşamasından kalan malzemeler ve adada bulunan eski arduvaz kiremitler kullanılarak yapılmış. Tasarım, misafirlere rahat bir oturma alanı ve soğuk suya kolay erişim sunuyor.

Orijinal kabinler mevcut taş rıhtımda yer alırken, yenileri adanın kuzey ucunda ve denizin üzerinde yer alan kayalık oluşumların ucuna yerleştirilmiş. Kabinlerin tam pozisyonlarını belirlemek için dalga yükseklikleri, olumsuz hava koşulları ve deniz seviyesinin yükselme ihtimali incelenmiş. Kabinler, tuzlu suya dayanacak şekilde alüminyum ile kaplanmış.

Tüm kabinlerin içerisinde, konukların gereksinimlerini yerine getirmek için yeterli alan, rahat bir banyo ve mutfak/yemek alanı bulunuyor.

Tüm kabinlerin konumlandırılması ve yönlendirilmesinde, konukların panoramik manzaradan faydalanması ve mahremiyetleri dikkate alınmış.

*Norveçli kutup kaşifi Børge Ousland, Kuzey Kutbu’nu tek başına geçen ilk kişi.

Manshausen Adası Kabinleri

Etiketler

Bir yanıt yazın