Maltepe Forumu, Küçükyalı Karayolları Arazisi İçin Harekete Geçti

Maltepe Forumu ve bileşenleri, Maltepe Çınarlı mahallesinde bulunan ve 26 Mayıs'ta ihaleye çıkacak Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü arazisi için itiraz dilekçesi vermek için harekete geçti.

Mimarlar Odası ve semt sakinleriyle düzenli olarak bir araya gelen Maltepe Forumu, alanın kamusal alan olarak değerlendirilmesi gerektiği görüşünde.

18 Nisan’da askıya çıkan imar planı değişikliği, toplam 132 bin 107 metrekarelik proje alanının 71 bin 802 metrekaresi ticaret ve konut alanı olarak kullanılmasını öngörüyor. 129 bin 243 metrekare emsal inşaattan geri kalan proje alanı, ilkokul, ibadet alanı, belediye hizmet alanı ve park alanı olarak belirtiliyor. Konuyla ilgili konuşan Maltepe Sokak Kültür üyesi Ali Kemal İpek, “Kapitalizm havaya, suya, yeşile saldırıyor. Karayolları arazisinin kamusal alan olarak kalmasını sağlayamazsak, Maltepe’nin nefes alacağı önemli bir alan yitirilmiş olacak,” dedi. 12 Mart’ta gerçekleşen forum toplantısında Maltepelilerle bir araya gelen Mimarlar Odası Anadolu İI Büyükkent Bölge Temsilciliği Başkanı Esin Köymen, askıya çıkan planlara itiraz etmek isteyen semt sakinlerinin dilekçelerini projenin askıdan ineceği 20 Mayıs’tan önce vermeleri gerektiğini, aksi taktirde ihaleden sonra geri dönüşü güç bir yola girileceğini belirtti. Aynı zamanda, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı’ya iletilmek üzere Altıntepe için Düşünceden Eyleme Platformu inisiyatifiyle açılan change.org kampanyası ise 10,000’den fazla destekçi bulmuş durumda. Projeye itiraz eden Maltepe Forumu bileşenleri ve Maltepe halkı, seslerini duyurmak için 22 Mayıs Pazar günü Karayolları Arazisi önünde buluşacak.

TOKİ eliyle yetki gaspı

2014 yılından bu yana tartışma konusu olan arazi için, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Karayolları Arazisi Maltepelinin kalacak,” demiş, arazi üzerinde botanik rezervi kurulmasını amaçladıklarını belirtmişti. Fakat sonrasında özelleştirme kapsamına alınan arazinin kısmen TOKİ’ye devredilmesiyle, belediye yetki gaspına uğramıştı.

Etiketler

Bir yanıt yazın