Mahkeme Kuşdili Çayırının Korunmasına Karar Verdi

Kadıköy Belediyesi'nden gelen bilgilendirmeye göre, Kuşdili Çayırı'nın zemin altını katlı otoparka çeviren plan değişikliği oy birliğiyle iptal edildi.

İstanbul 12. İdare Mahkemesi, Kadıköy’deki tarihi Kuşdili Çayırı’nın zemin altını katlı otoparka çeviren plan değişikliğini oybirliğiyle iptal etti. Kararı değerlendiren Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ‘Mahkemenin Kuşdili’ne yönelik kararı sevindiricidir. Kuşdili Çayırı, Kurbağalıdere ile birlikte Ataşehir’e kadar uzanan yeşil koridor olarak tasarlanmalıdır’ diye konuştu.

İstanbul 12. idare Mahkemesi, geçmişte mesire alanı olarak kullanılan, daha sonra ise ‘Salı Pazarı’nın kurulduğu alan olarak bilinen Kuşdili Çayırı’nın ‘özgün yapısının korunması gerektiğine’ hükmetti. Mahkeme, yaklaşık 40 bin metrekare büyüklüğündeki alanın ıslah edilmesi halinde kendini yenileyebileceği, o bölgede yapılacak büyük bir otoparkın bölgedeki trafik yoğunluğunu arttıracağı için söz konusu planlarda ‘kamu yararı ve hukuka uyarlık’ bulunmadığına karar verdi.

Etiketler

Bir yanıt yazın