MAD Architects’ten Rotterdam’daki Tarihi Fenix Deposu’na Manzara Platformu

MAD Architects, Rotterdam'daki tarihi Fenix deposunun üzerine panoramik bir bakış açısı sunan manzara platformu tasarladı.

Rotterdam limanının güneyinde bulunan Katendrecht yarımadası, bir zamanlar Avrupa’nın en eski Çin mahallelerinden birine sahipti. 1900’lerde ilk Çin lokantası kapılarını Hollanda’da burada açtı. Bölgenin Çin’in geçmişi ile bağlantısı, ofis için büyük önem taşyor.

Manzara platformu, Çin bir mimarlık ofisi tarafından Avrupa’da tasarlanacak olan ilk kamusal bina olacak. MAD ek olarak, Fenix deposunda zemin ile ilk katları çatıdaki platformla birleştirecek tiyatral bir merdiven ve bir atriyum tasarladı.

Fenix, bir zamanlar dünyanın en büyük depolarından biriydi. Deponun ilk katı Rotterdam’ın göç tarihini vurgulamak için kullanılacak. Milyonlarca göçmen, Avrupa’yı buradan terk etti, hepsinin son hedefi New York Ellis Adası’ydı.

Tarihi depoda dinamik bir dönüşümü hayata geçirdiğimiz için mutluyuz. Fenix, geçmişle, şimdi ve gelecekle ilgili merak ve keşfe ilham kaynağı olacak.”

MAD Architects’in kurucusu Ma Yansong

Fenix, Avrupa’yı Maas’ın kıyısından terk eden ve bugünlere gelen herkes için bir dönüm noktası olacak. Rotterdam’ın geçmişi için harika bir gelecek sunuyor.

Projenin ortaklarından Droom en Daad Vakfı’nın müdürü Wim Pijbes

Rotterdam merkezli Bureau Polderman, tarihi depoların restore edilmesinden sorumlu olacak.

Etkinliğe Kayıt

Şişecam Düzcam’ın “Mimarinin Şeffaf Yüzü” sloganıyla başlattığı, Arkitera Mimarlık Merkezi iş birliğiyle düzenlenen mimarlık etkinliği T Buluşmaları’nın dördüncü konuğu MAD Architects’in kurucusu Ma Yansong olacak.

Etkinliğe kayıt olmak için https://tbulusmalari04.eventbrite.com adresini ziyaret etmeniz yeterli. Etkinlik mekanında kontenjan sınırlı olduğundan kayıt olan katılımcılarımıza giriş esnasında öncelik tanınacaktır.

Etiketler

Bir yanıt yazın