Londra Tasarım Festivali’nde Tabanlıoğlu-Arik Levy Çalışması: Geçiş; Sıcak/Islak

Tabanlıoğlu Mimarlık'ın sanatçı Arik Levy ile hazırladıkları enstalasyon çalışması Londra Tasarım Festivali 2015'te sergileniyor.

Tabanlıoğlu Mimarlık ve Arik Levy’nin, “Transition; Warm/Wet“/ “Geçiş; Sıcak/Islak” başlıklı enstalasyonları Londra Tasarım Festivali’nin ana mekanlarından Somerset House West Wing’de sergileniyor.

Maddenin farklı hallerinin, katı olanın ışıkla, kuru ve ıslağın, sıcak ve soğuğun etkileşimlerinden ve mekansal etkilerinin ortaya çıkarıldığı sergide Tabanlıoğlu-Levy ortaklığında hazırlanan ikili enstalasyon, şeffaflık- matlık, ışık-gölge gibi bir durumdan diğerine geçiş hali yansıtıyor.

Arik Levy’nin LED şeritlerden yapılan alçaltılmış tavanı, hiçbir başlangıcı ve bitişi olmayan bir parçayı temsil eden bir ışık heykeli. Bu eserin diğer yanında ise Tabanlıoğlu Mimarlık’ın metal iki yüzeyden oluşan kinetik bir objesi yer alıyor. Bu kavramsal yerleştirmelerin biri ışık dolu hacmiyle ‘sıcak’ olanı temsil ediyor diğeri ise su damlalarını tutan, sürekli hareket halinde metal bir platform, yani katı bir havuz. Her iki iş de birinden diğerine geçerken elde edilen sıcak ve ıslak hissi ile farklı algılama biçimlerini tetikliyor.

Somerset House’ta birbirine geçen iki mekanda, kavramsal olarak birbirini bütünleyen ikili enstalasyon, Tabanlıoğlu Mimarlık ve sanatçı Arik Levy’nin ilk ortak üretimi. Enstalasyon, Londra Tasarım Festivali boyunca Somerset House’da West Wing’de, “10 Tasarımcı” sergisinin bir parçası olarak ziyaretçilerle buluşacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın