Londra Senfoni Orkestrası’nın Yeni Evi

Museum of London'ın bulunduğu alanda inşa edilmesi planlanan konser salonu, High Line ile tanınan Diller Scofidio + Renfro tarafından tasarlanacak.

Fotoğraf: Elliott Brown

Diller Scofidio + Renfro, şu anda Barbican Centre yakınlarında ikamet eden Londra Senfoni Orkestrası’na kalıcı ev sahipliği öneren Centre for Music için İngiltere temelli ofis Sheppard Robson ile birlikte çalışıyor.

Proje, Powell & Moya tasarımı Museum of London’ın bulunduğu alanda inşa edilecek. Museum of London ise Stanton Williams ve Asif Khan tasarımı, Smithfield Market’teki yeni yapıya taşınacak.

Konser salonu, Manhattan’daki High Line ile tanınan Diller Scofidio + Renfro’nun İngiltere’deki ilk projesi olacak.

Elizabeth Diller, Ricardo Scofidio ve Charles Renfro tarafından 1981 yılında kurulan ofis, Amerika’da önemli kültür yapılarını içeren çeşitli projeler üzerinde çalışıyor. Ofisin Colorado Springs’te bulunan US Olympic Museum projesi gibi Hudson Yards gelişim projesinin bir parçası olan ve The Shed ismiyle tanınan genişletilebilir kültür merkezi de ayrıca yapım aşamasında. Diller:

Yeni yapı, geleceğe yönelik keskin bir gözle, sanatçıların ve izleyicilerin ihtiyaçlarını karşılayacak. Proje, çağdaş kent hayatıyla doğrudan meşgul olurken Barbican’ın miras niteliğindeki karakterine ve Culture Mile’daki hayati rolüne karşı hassas bir yaklaşıma sahip olacak. İnsanların, biletli veya biletsiz şekilde zaman geçirmek isteyeceği bir merkez oluşturmayı çok istiyoruz.

Ofisin Londra konser salonu için ürettiği “vizyon sahibi fikirler”, aralarında AL_A ve Diamond Schmitt Architects, Foster + Partners, Gehry Partners ve Arup Associates, Renzo Piano Building Workshop, Snøhetta gibi tanınan ofislerin bulunduğu finalistler arasındaydı. Barbican, London Symphony Orchestra ve Guildhall School of Music & Drama tarafından oluşturulan jüri şöyle açıklıyor:

Jüri, sunulan altı harika projeden Diller Scofidio + Renfro’nun vizyon sahibi fikirlerinin, geleceğe uygun, herkese erişim ve katılım imkanı sunan bir müzik merkezi yaratmak için heyecan verici bir potansiyel önerdiği konusunda hemfikir.

Jüri, Diller Scofidio + Renfro’nun bu projenin vizyonunu ve hedefini açıkça karşıladığını, Culture Mile dahilindeki, Londra’nın kilit bölgelerinden birisi olarak yeniden kurgulanan alanın bir parçası olan seçkin yeni bir yapıda, dünya standartlarında konser salonu ortaya koyan bir öneri sunmak amacıyla kültür için ilham verici yeni mekanlar yaratma konusunda deneyimini kullandığını hissetti.

Diller Scofidio + Renfro, Aralık 2018’e kadar bir konsept geliştirmek için Sheppard Robson ile birlikte çalışacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın