Londra Olimpiyat Parkı’nı Oyunlar Daha Başlamadan 200.000 Kişi Gezdi

Londra'da gerçekleşen Open City etkinliği ile kamuya açık olmayan kentin en değerli binalarının kapıları halka açılıyor.

Geçen haftasonu 4.000’den fazla kişi Olimpiyat Alanı turuna katıldı ve alana toplam ziyaretçi sayısı 200.000’den fazla oldu.

Heyecanlı ziyaretçiler otobüslerinden iner inmez ilk olarak Populous’un Olimpik Stadyumu’na ve Zaha Hadid’in Aquatics Centre’a girdiler.

Alana yapılan turun önemli durakları, Hopkins Architects tarafından tasarlanan Velodrome, Zaha Hadid’in Aquatics Centre’ı ve Arup ile Anish Kapoor’ın tasarımı olan çirkin/güzel ArcelorMittal Orbit’ten oluşuyor.

Olimpiyat Parkı’nın kenarında konumlanan Westfield Shopping Centre ise 13 Eylül’de açıldı. Merkez, 250 dükkan, 70 yiyecek-içecek mekanı, 1.200 konut ve 12.000 m2‘lik ofis alanına sahip.

Denizaşırı Geliştirme İdaresi Başkanı John Armitt “Olimpiyat Parkı’nın insanların kendilerini geliştirdiği ve değiştirdiği bir yer olabilmesi adına çabaladık. Bu alan, sanayi alanının dünya standartlarındaki spor tesisleri, konut ve yeni park alanı altyapısı ile Londra’nın yeni bir parçası haline dönüşümünü takip eden binlerce insan için büyük bir fırsat oldu,” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın