Londra Belediye Başkanı Bisiklet Otoyolları İçin Planları Açıkladı

Londra'da diğer taşıtların giremeyeceği, yalnızca bisikletlerin kullanımına ayrılmış 2 otobanın oluşturulması planlanıyor.

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, kentteki hava kirliliğini önlemek adına ulaşım aracı olarak bisiklete yatırım yapmayı planlıyor. İki otobanın yapılması planlanırken 10 yıl içinde günlük bisiklet yolculuğu sayısını 1,5 milyona ulaştırmak hedefleniyor.

Bisiklet planları için 770-978 milyon Pound bütçe ayrıldı. Bu miktar Danimarka ve Hollanda gibi bisiklet destekçisi kentlerin altyapı için her yıl harcadığı miktara denk geliyor.

Planlarda, arabaların giremeyeceği CS4 ile CS9 isimli iki yeni bisiklet otoyolunun açılması var. CS4, Tower Bridge ile Greenwich arasında bir bisiklet güzergahı sunarken CS9 Olympia ile Hounslow’u bağlayacak.

Khan, bisikletin tüm Londralılar için kesin ve güvenli bir seçenek olduğunu ifade ederek şunları söylüyor: “Bisiklet kullanımını güvenli ve kolay hale getirmek, çevreyi kirli havadan arındırarak sağlığımıza fayda sağlarken trafik sorununun çözülmesine de katkı sağlayacak. Trafik sorununu en aza indirmek ve yeni bisiklet altyapılarının oluşturulması için çalışmalara devam edeceğiz.”

Etiketler

Bir yanıt yazın