Kuzguncuk Mahallesi Kentsel Dönüşüm Alanı İlan Edildi

Tarihi Kuzguncuk Mahallesi kentsel dönüşüm alanı ilan edildi. 89 bin metrekarelik ‘Boğaziçi etkilenme alanı’nda kalan parsellerdeki faaliyetler büyükşehir belediyesi (İBB) tarafından yürütülecek.

Sözcü gazetesinden Özlem Güvemli’nin haberine göre; İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB)2016 yılında İstanbul Boğazı’nda yer alan Üsküdar’da bulunan 16 mahalle için aldığı kentsel dönüşüm kararı uygulama aşamasına geldi.

16 mahalleden biri olan Kuzguncuk Mahallesi İBB tarafından “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı” ilan edildi. Karar 13 Temmuz 2018 tarihli İBB Meclis oturumunda oyçokluğu ile alındı.

Üzerindeki riskli yapılaşma nedeniyle güvenli ve yaşam kalitesi yüksek bir kentsel dokunun elde edilmesi, gayri yasal ve sağlıksız gelişmiş yerleşim alanlarının sağlıklı, yaşanabilir mekanlara dönüştürülmesi, yakın çevrede yaşayanların sosyal ve fiziki imkanlarının gelişmesi, eksikliği hissedilen kentsel donatı alanlarının sağlanması amacıyla İBB mülkiyeti ve hissesinde bulunan 89 bin metrekarelik alan ele alındı. Söz konusu alanda bulunan güvensiz yapı stoku ve kentsel standartların yetersizliği nedeniyle Üsküdar ilçesinin olası deprem riskine karşı hazırlık hale getirilmesi sürecinde niteliksiz çevre yaşam alanlarının sağlıklı bir şekilde yeniden yaratılması amacıyla bu alanın “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı” ilan edilmesi talep edildi.

Talebe ilişkin yapılan değerlendirmede, kentsel dönüşüm ve gelişim alanı ilan edilmesi düşünülen alanın konut dokusunun yenilenmesi hedeflendiği kaydedildi. İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Kentsel Yenileme Komisyonu’nun ortak kararı ile Kuzguncuk Mahallesi’nin 89 bin metrekaresi “Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı” ilan edildi. Her türlü analiz, tasarım, proje, plan çalışması ve uygulama İstanbul Büyükşehir Belediyesi Planlama Müdürlüğü tarafından yürütülecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın