Kuzey Norveç’in Kalbinde Bir Yazlık Ev

Vladimir Konovalov tarafından tasarlanmış olan Infinity House, Kuzey Norveç'in el değmemiş huzurlu doğası ile bütünleşen bir yapı.

Projenin mimarı Konovalov’a göre Kuzey Norveç, yabani doğanın sakinliğini, güneyin yoğun turistik yerleşmelerine tercih edenler için dünya üzerinde bir cennet değerinde. Infinity House ise, mimarın bu görüşü doğrultusunda tasarlanan, Norveç Denizi manzarası ve doğal öğelerle çevrelenmiş, kayalıklar üzerinde kendine yer edinen bir yazlık.

Sade, dikdörtgen bir hacim olarak tasarlanmış yapıda büyük pencereler, doğa ile yapı arasındaki sınır algısını ortadan kaldırırken, dış mekanın ışık oyunlarının iç mekana da yansıyabilmesi adına siyah ve beyazın sadeliğinden yararlanılmış.

Bina üç ana bölümden oluşuyor: dış beton üstyapı, sonsuzluk havuzunun bulunduğu siyah beton çatı ve gizli bir merdiven ile banyonun bulunduğu bir kara kutu.

Oturma odası, mutfak ve yatak odasının bir arada bulunduğu büyük bir alan olarak tasarlanan yapıda banyo, siyah duvarlar ile oluşturulan bir kutu içerisinde iç mekandan ayrılıyor. Çatıda yer alan 21 metrelik ısıtmalı havuza ise banyo içine saklanmış merdiven ile çıkılıyor.

 

 

Etiketler

Bir yanıt yazın