Kuveyt’te İnşa Edilecek Bilim Geliştirme Vakfı’nın Yeni Binası İçin Açılan Yarışma Sonuçlandı

Kuwait Foundation for the Advancement of Sciences (KFAS) tarafından yeni merkezinin tasarlanması için açılan uluslararası yarışmayı TOPOTEK 1 kazandı. Yarışmaya katılan ve finale kalanlar arasında Türkiye'den de ekipler vardı.

Ön seçimli, iki aşamalı ve sınırlı olarak düzenlenen uluslararası yarışma ile Kuveyt’in Salmiyan Yarımadası’ndaki Ras-Al Ard bölgesini çekici bir bilim merkezi haline getirilmesi amaçlanıyordu.

 

 

Dan Budik ve Martin Rein-Cano liderliğindeki kazanan ekip, KFAS arazisi için tasarladıkları konseptin, “liman boyunca mevcut sahil şeridiyle sorunsuz bir şekilde birleşen, davetkar bir yeşil kamusal alan öngördüğünü” söyledi.

Jüri, kazanan tasarımın “kavramsal ve yapısal yaklaşımı tüm işlevsel gereklilikleri yerine getiren ve geleneksel bir bağlamda duyarlılığı sağlayan cesur, tutarlı bir katkı” olduğunu söyledi.

Ödül kazanan diğer ekipler:

  • İkincilik Ödülü: Metaform architects (Lüksemburg)

  • Üçüncülük Ödülü: Querkraft architekten zt gmbh (Avusturya)

  • Dördüncülük Ödülü: Nasrine Seraji Architect (Fransa), Petitdidierprioux Architects (Fransa), VS-A (Hong Kong, Çin) ve Djao-Rakitine LTD (İngiltere)

Alman yarışma organizasyon şirketi [phase eins] tarafından yürütülen yarışmada Türkiye’den finale kalanlar arasında Tabanlıoğlu Mimarlık, Melike Altınışık Architects – K Architects ve Yalın Mimarlık – KAAT Mimarlık bulunuyordu.


Tabanlıoğlu Mimarlık


Melike Altinisik Architects – K Architects


Yalın Mimarlık – KAAT Mimarlık

Etiketler

Bir yanıt yazın