Köylerin Cazibesi Artırılacak

Türkiye'nin coğrafi konumu ve yapısı gereği kırsal kesimdeki nüfusun azalmaması amacıyla şehirde olan bir çok hizmet köylere de tesis edilecek.

Türkiye Ziraat Odaları Birliğinin (TZOB), Yenimahalle Çamlıca Mahallesi’nde inşa edilecek eğitim merkezi ve sosyal tesisinin temeli törenle atıldı. Bakan Bayraktar, törende yaptığı konuşmada, Türkiye’nin, dünyanın en zor coğrafyasının merkezinde, çevresindeki bütün olumsuzluklara rağmen istikrarlı gelişmesini sürdürdüğünü söyledi.

Dünya genelinde bilim, iletişim, ulaşım ve sanayinin son derece ilerlediğine işaret eden Bakan Bayraktar, beslenme ve barınmanın ise insan yaşamı için önemini koruduğunu dile getirdi. Bakan Bayraktar, dünya gelişirken gıda üretimi ve kalitesinin her geçen gün daha da önem kazandığına işaret ederek, “Türkiye, bir çok özelliğinin yanı sıra aynı zamanda bir tarım ülkesi. Dünyada şehirlerin nüfusu artarken, kırsal kesimin nüfusu azalıyor. Türkiye’de, coğrafi konumu ve yapısı gereği kırsal kesimdeki, köylerdeki nüfusu tutmamız lazım. Bunun bir yolu da şehirde ne varsa köylere de onları tesis etmekten, temin etmekten geçiyor” diye konuştu.

Etiketler

Bir yanıt yazın