Kosova Ulusal Stadyumu Tabanlıoğlu Mimarlık Tarafından Tasarlandı

Tabanlıoğlu Mimarlık, Kosova Kültür, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ülkenin yeni ulusal stadyumu için açılan davetli uluslararası yarışmayı kazandı. FIFA ve UEFA standartlarındaki Kosova Ulusal Stadyumu’nun yapımına 2019 başlanacak.

Kosova Kültür, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından uluslararası kriterleri karşılayan yeni ulusal stadyum için düzenlenen yarışmayı, dünyanın çeşitli ülkelerinden davet edilen 6 mimari grup arasında yer alan Tabanlıoğlu Mimarlık’ın projesi kazandı.

Kosova Kültür, Gençlik ve Spor Bakanı Kujtim Gashi, geleceğe yönelik planlamalar doğrultusunda; spor altyapısının uluslararası standartlara göre modernizasyonu hedefi ile Drenas’ta inşa edilecek ulusal stadyum projesini Mart ayında onaylamış, yaz aylarında da yapımına başlanacağı sözünü vermişti.

Kosova Ulusal Stadyumu projesi, 14 Haziran’da Kosova Müzesi’nde gerçekleştirilen törenle tanıtıldı. Törene Kosova Meclis Başkanı Kadri Veseli, Kültür, Gençlik ve Spor Bakanı Kujtim Gashi, Drenas Belediye Başkanı Ramiz Lladrovci, FFK Başkanı Agim Ademi, Genel Sekreter Eroll Salihu, KOK Başkanı Besim Hasani, milli futbolcu Milot Rashica ve birçok sporcu katıldı. Törende projeyi, Murat Tabanlıoğlu tanıttı.

Yapılacak olan stadyum, sadece futbola hizmet etmekle kalmayacak, bununla birlikte oyunlardan önce, bazı etkinlikler ve tanıtım organizasyonları için de geniş kitleler tarafından kullanılabilecek kompleksin, kentsel anlamda önemli bir yere sahip olması planlanıyor. Çevre tasarımında alışveriş, yeme-içme gibi işlevlerle birlikte otel, eğitim tesisleri planlaması, bu spor odaklı komplekse sürekli talep yaratması ve diğer komşu bölgeleri de canlandıracağı öngörülüyor.

Kosova halkı ile etkileşime girecek ve insanları bir araya getirecek stadyum, aynı zamanda uluslararası maçlarda kapasitenin artacağı da düşünülerek 30.000 kişilik olarak planlanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın